Verzending: 0
Totaal (incl. btw): € 0,00
Inruilactie: jouw oude houtkachel is geld waard!

Voorwaarden m.b.t. onze inruilactie

Inruilactie is geldig in de maand juli en augustus 2024 

Bestel je bij ons een houtkachel? Dan kun je jouw oude houtkachel inruilen. 

Het inruilbedrag wordt door ons bepaald. Het maximale inruilbedrag is €500,-

Om het inruilbedrag te bepalen dien je duidelijke foto’s en een beschrijving te mailen naar ons. 

Wil je gebruik maken van deze inruilactie, neem dan contact met ons op via email, whatsapp, chat of telefoon om de verdere afhandeling van de inruil van jouw oude kachel te bespreken.

Let op: wij hebben zomervakantie van 29 juli t/m 9 augustus ‘24. In deze periode zijn wij niet bereikbaar. Je kunt wel bestellingen plaatsen in onze webshop, deze worden direct na de vakantie verwerkt.

Hoe lever je de oude houtkachel in

Je mag de oude houtkachel bij ons langsbrengen en de bestelde houtkachel zelf ophalen bij ons.

Je mag de oude houtkachel bij ons langsbrengen en de bestelde houtkachel wordt door de bezorgdienst bij jou thuisbezorgd.

De oude houtkachel wordt door de bezorger meegenomen, zodra de bestelde houtkachel bij jou wordt afgeleverd. Let op: de oude houtkachel dient dan klaar te staan, zodat de bezorger de oude houtkachel direct kan inladen!

Waarom kiezen voor een nieuwe houtkachel (en je oude inruilen)

Een nieuwe, moderne houtkachel als sfeervolle warmtebron biedt verschillende voordelen t.o.v. een oudere houtkachel. 

  • Efficiëntie
    Moderne houtkachels zijn efficiënter dan oudere modellen. Moderne houtkachels zijn ontworpen om brandstof efficiënter te verbranden, wat leidt tot meer warmte per stuk hout. Ze verbruiken dus minder hout. Dit zorgt automatisch ook voor lagere kosten, aangezien je minder hout nodig zult hebben om de ruimte te verwarmen.
  • Milieu, lagere uitstoot
    De moderne houtkachels zijn milieuvriendelijker dan de oudere varianten. Ze produceren minder rook en fijnstof, dit is beter voor de luchtkwaliteit.
    Er komt nog wel eens in het nieuws voorbij dat er wellicht een verbod op houtkachels komt, maar op dit moment zijn er geen plannen om het stoken met hout te verbieden. Maar de eisen m.b.t. een houtkachel zijn wel steeds strenger de afgelopen jaren. Dat heeft geleid tot een nieuwe regelgeving, dat is de EcoDesign 2022 wetgeving. Deze wetgeving wordt in Europa gehandhaafd. In Nederland is deze wetgeving al vervroegd ingegaan, namelijk per 1 januari 2021. Het betekent dat alle kachels en haarden, die na 1 januari 2021, gemaakt zijn moeten voldoen aan de eisen en het EcoDesign keurmerk hebben.
    Het keurmerk waarborgt een minimaal rendement van 75% van de houtkachel met een maximale uitstoot van 40mg fijnstof per kubieke meter. Oudere kachels of haarden hebben soms maar een rendement van 10% tot 20%. Dit betekent een enorm warmteverlies bij het stoken en resulteert in meer stoken en dus ook een hogere uitstoot van fijnstof. Het is dus zeer begrijpelijk dat het verstandig is om te kiezen voor een nieuwe houtkachel, en om de oude kachel in te ruilen. Wij, als branche, vinden het uiteraard ook erg belangrijk dat het stoken van hout steeds beter en milieuvriendelijker wordt gedaan.
  • Verbranding
    Een nieuwe kachel is vaak met betere technologieën uitgerust, die een veiligere verbranding mogelijk maakt. 
  • Gebruik
    Het gebruiksgemak van een nieuwe, moderne kachel is vaak ook een stuk beter dan met een oude kachel. Sommige moderne kachels hebben bijvoorbeeld automatische luchtstroomregeling en thermostatische bediening. Ook heb je minder onderhoud aan een nieuwe kachel, want door de betere verbranding blijft er ook minder as en roet achter. Je hoeft dus ook minder vaak jouw kachel schoon te maken.
  • Design
    De kachels van nu passen vaak wat beter in het interieur en vaak zijn ze een stuk compacter dan de oudere modellen. Dat scheelt in de ruimte, die de kachel inneemt, in bijv. de woonkamer of keuken.
  • Kostenbesparing
    Doordat de nieuwe modellen houtkachels een beter efficiëntie hebben, scheelt dat in de kosten en kan dat dus op de lange termijn geld besparen.

Houd onze sociale kanalen in de gaten voor updates, nieuws, aanbiedingen en meer