Verzending: 0
Totaal (incl. btw): € 0,00
Vuur voor het leven

Spartherm is opgericht in 1986 en geldt inmiddels als dé marktleider op het gebied van liftdeurhaarden. Een Spartherm haard staat voor een stijlvol, minimalistisch design,

waarbij alles is gericht op de essentie van de stookplaats; het vuur.


Bij Spartherm staat beleving en comfortabele warmte voorop. Inzethaarden zijn heel geschikt om te plaatsen in een bestaande open haard. De Spartherm Linear-serie bestaat uit 5 modellen met verschillende afmetingen, zodat er altijd een model geschikt is voor jouw situatie. Modellen van de Linear-serie bieden een hoog rendement, zijn eenvoudig te plaatsen en zijn een lust voor het oog!


-> Lees hier meer over Spartherm houtkachels.

-> Een Altech kachel bekijken in de showroom.

Op zoek naar een Spartherm houtkachel? 123rookkanaal helpt je!

Actieve filters

 • Spartherm Linear Front 88x44 (vaste greep)

  € 6.155,00
  € 5.086,78 excl. BTW.

  Zoekt u nog een mooie moderne houthaard? Dan bent u hier op het goede adres. Bij deze inbouwhaard ziet u alleen een voorkant de zijkanten van de ruiten zijn weggewerkt. De Spartherm Linear Front 88x44 (voorheen de Varia Ah-4S) heeft een sfeervolle vlam en maarliefst een rendement van 80%. Ook is de haard erg milieuvriendelijk.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Spartherm Premium Triple 50x54x50 Binnenkort leverbaar

  € 8.655,00
  € 7.152,89 excl. BTW.

  Met de Premium Triple 50x54x50 houthaard (voorheen de A-U-50h) voegt Spartherm weer een moderne, strak afgewerkte haard toe aan het assortiment.
  Door de onzichtbare lijsten wordt het vuurbeeld niet belemmerd en heeft u optimaal zicht op de prachtige vlammen. De stevige deurconstructie is zo ontwikkeld dat de deur niet kan torderen. Met deze haard haalt u een zeer rendementvolle haard in huis. Door de efficiënte verbranding belast de Premium Triple het milieu minimaal.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Spartherm Linear Front 39x66 (vaste greep)

  € 5.165,00
  € 4.268,60 excl. BTW.

  Spartherm Linear Front 39x66 (vaste greep) De Linear Front 39x66 (voorheen Arte 1VH) is een Spartherm inbouw houthaard met een prachtig vlammenspel. Deze haard is voorzien van het unieke liftdeursysteem waardoor er geen lijsten zichtbaar zijn en een optimaal zicht op het vlammenspel blijft. Het glasraam is kantelbaar voor het reinigen van de ruit. Unieke Spartherm haarden Wat onderscheidt een Spartherm inbouwhaard van de rest van de inbouwhaarden? Voor u een aantal punten op een rij: Dubbele katrollen (liftdeur) in plaats van een enkele. Ingebouwde bypass waardoor ook bij bijvullen er geen rook naar buiten komt.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Spartherm Linear Front 67x51 (vaste greep)

  € 4.795,00
  € 3.962,81 excl. BTW.

  De Linear Front 67x51 voorheen (Varia 1Vh-51) is een Spartherm inbouw houthaard met een prachtig vlammenspel. Deze haard is ook zeer geschikt voor het plaatsen in een schouw. U kunt kiezen voor een zwarte of een witte charmotte. De zwarte charmotte zorgen voor extra contrast met de vlammen, zodat het vlammenspel nog mooier naar voren komt. Unieke Spartherm haarden Wat onderscheidt een Spartherm inbouwhaard van de rest van de inbouwhaarden? Voor u een aantal punten op een rij: Dubbele katrollen (liftdeur) in plaats van een enkele. Ingebouwde bypass waardoor ook bij bijvullen er geen rook naar buiten komt.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Spartherm Linear Front 67x57 (vaste greep)

  € 5.699,00
  € 4.709,92 excl. BTW.

  De Linear Front 67x57 (voorheen Varia 1Vh-57) is een Spartherm inbouw houthaard. Deze haard past vrijwel in elk interieur. Achterwand opties De haarden van Spartherm zijn standaard uitgerust met een chamotte achterwand in het wit en zwart. De zwarte chamotte achterwand zorgt voor een prachtige diepte uitstraling. Door de kiezen van een zwarte charmotte achterwand wordt het vlammenspel nog meer naar voren gebracht. Het mooiste van dit alles is dat de chamotte achterwand zonder meerprijs bij de kachel gekozen kan worden. Unieke Spartherm haarden Wat onderscheidt een Spartherm inbouwhaard van de rest van de inbouwhaarden? Voor u een aantal punten op een rij: Dubbele katrollen (liftdeur) in plaats van een enkele. Ingebouwde bypass waardoor ook bij bijvullen er geen rook naar buiten komt.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Spartherm Premium Front 87x50

  € 7.555,00
  € 6.243,80 excl. BTW.

  De Premium Front 87x50 (voorheen Premium V-1V-87H) is een Spartherm inbouw houthaard met een brede ruit. De Premium Front 87x50 is voorzien van een liftdeur die eenvoudig te bedienen is. De Spartherm Premium Front 87x50 produceert 6.7 tot 12.4 kW aan vermogen en behaalt een rendement tot ca. 80%. Een verbrandingskamer van een Spartherm haard is bekleed met chamotte: een vuurvaste steen van hoge kwaliteit die een positieve invloed heeft op het rendement en een schone verbranding mogelijk maakt.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Spartherm Premium Corner 68x40x50

  € 7.290,00
  € 6.024,79 excl. BTW.

  De Premium Corner 68x40x50 (voorheen Premium V-2R-68h) is een Spartherm liftdeurhaard met twee open zijdes. Bij deze houthaard is er een keuze uit een zijruit links of rechts. Door de onzichtbare lijsten van haard kan het zicht op het vuur niet worden belemmerd. Dit zorgt voor een maximale vuurzicht. De stevige deurconstructie zorgt ervoor dat de deur niet kan torderen, deze deur is zeer solide en soepel te bedienen. Hoog rendement De Premium lijn van Spartherm heeft een hoog rendement (energieklasse A+). Wanneer u dus een inzethaard van Spartherm gebruikt in een bestaande openhaard situatie gaat u van hooguit 10% rendement naar 80%! Dat betekent meer warmteopbrengst uit uw hout, dus zuiniger stoken, maar ook (veel) minder overlast voor de omgeving en schoner voor het millieu. Daarnaast is het met een inzethaard veel makkelijker stoken dan met een openhaard en levert het veel minder rommel op. Ook kunt u gewoon gaan slapen wanneer de haard nog aan is of als u even voor een boodschap de deur uit moet en dit kan met een openhaard niet.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Spartherm Premium Corner 80x40x50

  € 8.050,00
  € 6.652,89 excl. BTW.

  De Premium Corner 80x40x50 (voorheen Premium V-2R-80h) is een Spartherm liftdeurhaard met twee open zijdes. Bij deze houthaard is er een keuze uit een zijruit links of rechts. Door de onzichtbare lijsten van haard kan het zicht op het vuur niet worden belemmerd. Dit zorgt voor een maximale vuurzicht. De stevige deurconstructie zorgt ervoor dat de deur niet kan torderen, deze deur is zeer solide en soepel te bedienen. Hoog rendement De Premium lijn van Spartherm heeft een hoog rendement (energieklasse A+). Wanneer u dus een inzethaard van Spartherm gebruikt in een bestaande openhaard situatie gaat u van hooguit 10% rendement naar 80%! Dat betekent meer warmteopbrengst uit uw hout, dus zuiniger stoken, maar ook (veel) minder overlast voor de omgeving en schoner voor het millieu. Daarnaast is het met een inzethaard veel makkelijker stoken dan met een openhaard en levert het veel minder rommel op. Ook kunt u gewoon gaan slapen wanneer de haard nog aan is of als u even voor een boodschap de deur uit moet en dit kan met een openhaard niet.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Spartherm Linear Front 87x50 (vaste greep)

  € 6.415,00
  € 5.301,65 excl. BTW.

  Zoekt u nog een mooie moderne haard? Dan bent u hier op het goede adres. Bij deze inbouwhaard ziet u alleen een voorkant de zijkanten van de ruiten zijn weggewerkt. De Spartherm Linear Front 87x52 (Varia 1V-87h-4S) heeft een sfeervolle vlam en maarliefst een rendement van 80%. Ook heeft deze haard een aantrekkelijk vermogen, met een nominaal vermogen van 9,5 kW.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Spartherm Lungo 2

  € 5.950,00
  € 4.917,36 excl. BTW.

  De Spartherm Lungo 2 is een grote kachel met een relatief laag nominaal vermogen van ongeveer 6 kW. Ideaal dus in een grote, moderne woonkamer met bijvoorbeeld vloerverwarming. Deze Spartherm houtkachel heeft de ideale vorm om in een hoek geplaatst te worden. Op die manier kunt u ruimte besparen en u hebt vanuit alle hoeken zicht op het vuur.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Spartherm Swing Corner 46x46x51

  € 3.795,00
  € 3.136,36 excl. BTW.

  De Linear Corner 46x46x51 is een inbouwhoekhaard van Spartherm die in een zowel linkse als rechtse hoek leverbaar is. Ook deze hoekhaard van Spartherm is uitgerust met het draaideursysteem, wat het schoonmaken ontzettend gemakkelijk maakt. Kortom, een perfecte hout inbouwhaard! Achterwand opties De Linear Corner 46x46x51 wordt standaard geleverd met een witte chamotte achterwand. Dit is natuurlijk een heel mooie achterwand, maar u kunt ook (zonder meerprijs) kiezen voor de donkergrijze chamotte achterwand. Het voordeel van de donkergrijze chamotte achterwand is dat de haard strakker en moderner oogt. Daarnaast wordt het vlammenspel opvallender. Unieke Spartherm haarden Wat onderscheidt een Spartherm inbouwhaard van de rest van de inbouwhaarden? De voordelen voor u op een rij: Ingebouwde bypass waardoor ook bij bijvullen er geen rook naar buiten komt.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Spartherm Ambiente A7

  € 4.580,00
  € 3.785,12 excl. BTW.

  De Spartherm Ambiente A7 is een stijlvolle, vrijstaande houtkachel met een strak en vierkant design. De kachel heeft een speciale ruimte voor houtblokken, waardoor u de houtblokken altijd in de buurt heeft. De Spartherm Ambiente serie bestaat uit verschillende houtkachels met elk hun unieke eigenschappen. Be Benieuwd naar deze kachel? Onze medewerkers staan klaar voor al jouw vragen.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Spartherm Ambiente A8

  € 5.060,00
  € 4.181,82 excl. BTW.

  De Spartherm Ambiente A8 is een stijlvolle, vrijstaande houtkachel met een strak en vierkant design. De kachel heeft een speciale ruimte voor houtblokken, waardoor u de houtblokken altijd in de buurt heeft. Doordat de houtkachel aan 2 kanten een deur heeft, kan het hout aan 2 kanten worden toegevoegd. Hierdoor heeft u van meerdere kanten zicht op het vlammenspel. De Spartherm Ambiente serie bestaat uit verschillende houtkachels met elk hun unieke eigenschappen. Ben je benieuwd naar deze kachel? Onze medewerkers staan klaar voor al jouw vragen.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Spartherm Ambiente A3

  € 5.830,00
  € 4.818,18 excl. BTW.

  De Spartherm Ambiente A3 is een stijlvolle, ronde houtkachel. Door de grote ruit heeft u een schitterend zicht op het vlammenspel. De Spartherm Ambiente serie bestaat uit verschillende houtkachels met elk hun unieke eigenschappen. Benieuwd naar deze kachel? Onze medewerkers staan klaar voor al jouw vragen.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Spartherm Module XS

  € 2.460,00
  € 2.033,06 excl. BTW.

  De Spartherm Linear Module XS past dankzij het prachtige design en de vele variaties in materiaal en kleur in elke woonruimte. De houtkachel maakt gebruik van de nieuwste technologieën. Een echte eyecatcher in de woonkamer! Let op: het toestel op de foto is inclusief Base C en heeft een meerprijs (zie extra's). Chamotte interieur De binnenbekleding van de Spartherm vrijstaande houthaarden zijn van chamotte. Dit is een vuurvaste steen van hoogstaande kwaliteit. Deze stenen bieden een hoog rendement en zorgen voor schone ruiten. Daarnaast zorgen de chamotte voor een optimale warmteverdeling. Er is keuze uit witte en zwarte chamotte. De voordelen van een zwart interieur: - Moderne en strakke uitstraling - Opvallend vlambeeld dankzij het contrast met de donkere achtergrond - Vegen en roetaanslag blijven onzichtbaar

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Spartherm Module M

  € 3.990,00
  € 3.297,52 excl. BTW.

  De Spartherm Linear Module M past dankzij het prachtige design en de vele variaties in materiaal en kleur in elke woonruimte. De houtkachel maakt gebruik van de nieuwste technologieën. Een echte eyecatcher in de woonkamer! Let op: het toestel op de foto is inclusief Base C en heeft een meerprijs (zie extra's). Chamotte interieur De binnenbekleding van de Spartherm vrijstaande houthaarden zijn van chamotte. Dit is een vuurvaste steen van hoogstaande kwaliteit. Deze stenen bieden een hoog rendement en zorgen voor schone ruiten. Daarnaast zorgen de chamotte voor een optimale warmteverdeling. Er is keuze uit witte en zwarte chamotte. De voordelen van een zwart interieur: - Moderne en strakke uitstraling - Opvallend vlambeeld dankzij het contrast met de donkere achtergrond - Vegen en roetaanslag blijven onzichtbaar

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Spartherm Ambiente A4

  € 6.385,00
  € 5.276,86 excl. BTW.

  De Spartherm Ambiente A4 is een stijlvolle, ronde houtkachel. Door de grote ruit heeft u een schitterend zicht op het vlammenspel. De Spartherm Ambiente serie bestaat uit verschillende houtkachels met elk hun unieke eigenschappen. Benieuwd naar deze kachel? Onze medewerkers staan klaar voor al jouw vragen.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Spartherm Linear Corner 100x41x51 (vaste greep)

  € 7.220,00
  € 5.966,94 excl. BTW.

  De Linear Corner 100x41x51 (voorheen de Varia 100h) is de grootste in de serie hoekhaarden van Spartherm. Ook deze haard van Spartherm is voorzien van het gepatenteerde liftdeursysteem. Daarnaast is de ruit ook scharnierend naar links/rechts te openen. De ruit van uw haard schoonmaken is nog nooit zo makkelijk geweest, u hoeft op maar twee punten een hendel los te maken en de ruit is gemakkelijke te openen. Achterwand opties De houthaarden van Spartherm worden standaard geleverd met een witte chamotte achterwand, maar u kunt ook kiezen voor de donkergrijze chamotte achterwand. Het voordeel van de donkergrijze chamotte achterwand is, dat de haard strakker en moderner oogt en daarnaast wordt het vlammenspel opvallender. Het mooiste van dit alles is, dat de chamotte achterwand zonder meerprijs bij de kachel gekozen kan worden. Unieke Spartherm haarden Wat onderscheidt een Spartherm inbouwhaard van de rest van de inbouwhaarden? Een aantal punten voor u op een rij: Dubbele katrollen (liftdeur) in plaats van een enkele. Ingebouwde bypass waardoor ook bij bijvullen er geen rook naar buiten komt.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Spartherm Linear Front 65x80 (vaste greep)

  € 6.155,00
  € 5.086,78 excl. BTW.

  De Linear Front 65x80 (voorheen de Arte Bh) is een inbouw houthaard van Spartherm. Ook deze haard werkt met het liftdeursysteem van Spartherm, dit betekent dus ook dat u deze ruit kunt kantelen en hem met gemak kunt schoonmaken. Achterwand opties De Arte Bh wordt standaard geleverd met een witte chamotte achterwand. Unieke Spartherm haarden Waarom is een Spartherm inbouwhaard de beste keuze? Onder andere om de volgende punten: Dubbele katrollen (liftdeur) in plaats van een enkele. Ingebouwde bypass waardoor ook bij bijvullen er geen rook naar buiten komt.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Spartherm Linear Triple 50x74x50 (vaste greep)

  € 8.870,00
  € 7.330,58 excl. BTW.

  De Linear Triple 50x71x50 (voorheen de U70h) is ook verkrijgbaar in een kleinere maat (de Linear Triple 50x50x54) en in een grotere maat (de Linear Triple 55x91x54). Door het liftdeursysteem kunt u op twee manieren stoken. Wanneer u de liftdeur geopend hebt, kan er optimaal genoten worden van een echt open haardvuur. Met de liftdeur gesloten stookt u enorm efficiënt en heeft u alsnog door de grote ruiten een prachtig zicht op het vuur. Opties De Linear Triple 50x71x50 houthaard wordt standaard geleverd met een witte chamotte achterwand, maar u kunt ook kiezen voor de donkergrijze chamotte achterwand. Het voordeel van de donkergrijze chamotte achterwand is, dat de haard strakker en moderner oogt en daarnaast wordt het vlammenspel opvallender. Het mooiste van dit alles is, dat de chamotte achterwand zonder meerprijs bij de kachel gekozen kan worden. Unieke Spartherm haarden Waarom is Spartherm inbouwhaard de beste keuze? Onder andere om de volgende punten: Dubbele katrollen (liftdeur) in plaats van een enkele. Ingebouwde bypass waardoor ook bij bijvullen er geen rook naar buiten komt.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Spartherm Linear Triple 55x91x54 (vaste greep)

  € 9.840,00
  € 8.132,23 excl. BTW.

  De Linear Triple 55x91x54 (vaste greep) (voorheen de U90h) is de grootste 3-zijdige houthaard in het assortiment van Spartherm. Door het forse formaat is deze uitermate geschikt voor het opwarmen van grote ruimtes, ook als hoofdverwarming. Door zijn grootte kan de haard heel goed gebruikt worden als afscheiding tussen twee ruimtes. Sparthem heeft nog twee maten van deze kachel, namelijk de Linear Triple 50x50x54 en de Linear Triple 55x91x54Door het liftdeursysteem kunt op twee manieren stoken. Wanneer u de liftdeur geopend hebt, kan er optimaal genoten worden van een echt open haardvuur. Met de liftdeur gesloten stookt u enorm efficiënt en heeft u alsnog door de grote ruiten een prachtig zicht op het vuur. Opties De Linear Triple 55x91x54 houthaard wordt standaard geleverd met een witte chamotte achterwand, maar u kunt ook kiezen voor de donkergrijze chamotte achterwand. Het voordeel van de donkergrijze chamotte achterwand is, dat de haard strakker en moderner oogt en daarnaast wordt het vlammenspel opvallender. Het mooiste van dit alles is, dat de chamotte achterwand zonder meerprijs bij de kachel gekozen kan worden. Unieke Spartherm haarden Wat maakt de Spartherm inbouwhaard zo bijzonder? Een aantal punten voor u op een rij: Dubbele katrollen (liftdeur) in plaats van een enkele. Ingebouwde bypass waardoor ook bij bijvullen er geen rook naar buiten komt.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Spartherm Linear Front 60x51 (vaste greep)

  € 4.200,00
  € 3.471,07 excl. BTW.

  De Linear Front 60x51 (voorheen de Mini Sh-4S) is een inbouw houthaard van Spartherm die beschikbaar is in de 4S- of de 3S-uitvoering. De verschillen tussen deze twee uitvoeringen zijn de kaderingen om de ruit en de verschillende handvatten. De 3S heeft 3 kaders en dus geen rand aan de onderzijde met een handvat, terwijl de 4S dit wel heeft. Ook de Spartherm Mini Sh werkt met het liftdeursysteem van Spartherm, dit betekent dus ook dat u deze ruit kunt kantelen en hem met gemak kunt schoonmaken. De Mini Sh is ook leverbaar als doorkijkhaard: de Mini S-FDh. Opties De Linear Front 60x51 wordt standaard geleverd met een witte chamotte achterwand, maar u kunt ook kiezen voor de donkergrijze chamotte achterwand. Het voordeel van de donkergrijze chamotte achterwand is, dat de haard strakker en moderner oogt en daarnaast wordt het vlammenspel opvallender. Het mooiste van dit alles is dat de chamotte achterwand zonder meerprijs bij de kachel gekozen kan worden. Unieke Spartherm haarden Waarmee maakt een Spartherm inbouwhaard het verschil? Een aantal punten voor u op een rij: Dubbele katrollen (liftdeur) in plaats van een enkele. Ingebouwde bypass waardoor ook bij bijvullen er geen rook naar buiten komt.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Spartherm Linear Corner 68x46x51 (vaste greep)

  € 5.850,00
  € 4.834,71 excl. BTW.

  De Linear Corner 68x46x51 houthaard (voorheen de Varia 2 Lh/Rh 41-4S) is kwalitatief een tophaard van Spartherm. Ook deze haard van Spartherm is voorzien van het gepatenteerde liftdeursysteem. Daarnaast is de ruit ook scharnierend naar links/rechts te openen. De ruit van uw haard schoonmaken is nog nooit zo makkelijk geweest, u hoeft op maar twee punten een hendel los te maken en de ruit is gemakkelijke te openen. Achterwand opties De haarden van Spartherm worden standaard geleverd met een witte chamotte achterwand, maar u kunt ook kiezen voor de donkergrijze chamotte achterwand. Het voordeel van de donkergrijze chamotte achterwand is, dat de haard strakker en moderner oogt en daarnaast wordt het vlammenspel opvallender. Het mooiste van dit alles is dat de chamotte achterwand zonder meerprijs bij de kachel gekozen kan worden. Unieke Spartherm haarden Wat maakt de Spartherm inbouwhaarden zo speciaal? Een aantal punten voor u op een rij: Dubbele katrollen (liftdeur) in plaats van een enkele. Ingebouwde bypass waardoor ook bij bijvullen er geen rook naar buiten komt.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Spartherm Piko L

  € 5.070,00
  € 4.190,08 excl. BTW.

  Met deze Spartherm Piko L hebben we nog een mooie vrijstaande houtkachel in het assortiment welke perfect voor de dag komt in een hoek. Deze hoekige kachel verwarmt met zijn nominale vermogen van rond de 6kW ruimtes tot 165m3, natuurlijk afhankelijk van de isolatiewaarde van uw woning en of u bijvoorbeeld vloerverwarming heeft. Ook met deze Spartherm houtkachel hoeft u zeker niet in de kou te zitten! Kies uw kleur Ook deze Spartherm haard is weer aan te passen aan uw smaak en de inrichting van kamer. Kiest u voor de standaard versie of juist een keer voor een parelwitte variant?

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven