Verzending: 0
Totaal (incl. btw): € 0,00

Filteren op

diameter rookgasafvoer kachel

diameter rookgasafvoer kachel

aansluiting

aansluiting

vuurzicht houtkachel

vuurzicht houtkachel

Vuur met karakter

Geen enkel merk heeft zo’n verscheidenheid aan houtkachels als Dovre.

Voor elk interieur heeft Dovre een houtkachel. Van Scandinavisch tot een moderne houtkachel op voet. Van nostalgische tot vintage: Voor elk wat wils dus.

Dovre houtkachels voldoen aan de strengste normen op het gebied van veiligheid, rendement en uitstoot. Dovre kachels worden getest en gecertificeerd door onafhankelijke labaratoria in onder andere Nederland. Veel Dovre kachels zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig gietijzer. Ook zijn de kachels van Dovre te krijgen in een email-uitvoering. Dovre biedt een uitmuntende prijs/kwaliteitverhouding.


Je houtkachel is niet alleen een warmtebron, maar ook een mooi decoratief element in je interieur. Naast het uiterlijk heeft een geëmailleerde kachel nog een voordeel en dat is dat deze makkelijker schoon te maken is omdat het oppervlak gladder is.

Jouw kachel blijft er daardoor jarenlang als nieuw uitzien.
 

Lees hier meer over Dovre houtkachels.

Een Dovre kachel bekijken in de showroom.

Een Dovre houtkachel vind je bij 123rookkanaal

Actieve filters

 • Dovre Sense 103

  € 2.461,00
  € 2.033,88 excl. BTW.

  De Dovre Sense 103 is een strakke, driezijdige kachel op elegante poten. Deze Sense lijn van Dovre onderscheidt zich door materiaalgebruik en de zachte vormen. De Sense is opgetrokken uit gietijzer en heeft de (boven)afvoer ver naar achteren geplaatst. Hierdoor komt deze houtkachel niet zo ver de kamer binnen. Deursluiting Sense Een extra opvallend kenmerk van deze Sense serie is de speciale makkelijke en netjes weggewerkte deursluiting. Deze zit rechtsonderaan de deur en is daar helemaal in verwerkt. Geen uitstekende delen dus bij deze houtkachel. De deur openen gaat erg eenvoudig door het simpel drukken op de deursluiting. De deur sluiten gaat net zo eenvoudig door middel van het simpel dichtduwen van de deur.

  Deze prachtige Dovre Sense 103 houtkachel is te verkrijgen met optioneel hitteschild en/of een kortere potenset. Geinteresseerd?

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Dovre Sense 203

  € 2.770,00
  € 2.289,26 excl. BTW.

  De Dovre Sense 203 houtkachel is een strakke, slanke, driezijdige kachel op een elegante voet. Deze Sense lijn van Dovre onderscheidt zich door materiaalgebruik en de zachte vormen. De Sense is opgetrokken uit gietijzer en heeft de (boven)afvoer ver naar achteren geplaatst. Hierdoor komt deze houtkachel niet zo ver de kamer binnen. Deze Sense 203 is dezelfde kachel als de Dovre Sense 200 alleen dan met zijruiten dus aan drie kanten zicht op het prachtige vuur. Deursluiting Sense.

  Een extra opvallend kenmerk van deze Sense serie is de speciale makkelijke en netjes weggewerkte deursluiting. Deze zit rechtsonderaan de deur en is daar helemaal in verwerkt. Geen uitstekende delen dus bij deze houtkachel. De deur openen gaat erg eenvoudig door het simpel drukken op de deursluiting. De deur sluiten gaat net zo eenvoudig door middel van het simpel dichtduwen van de deur.

  Deze Dovre is tegen meerprijs leverbaar met een hitteschild.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Dovre Sense 303

  € 2.879,00
  € 2.379,34 excl. BTW.

  De Dovre Sense 303 is de grote broer van de Sense 103. Deze Sense lijn van Dovre houtkachel onderscheidt zich door materiaalgebruik en de zachte vormen. De Sense is opgetrokken uit gietijzer en heeft de (boven)afvoer ver naar achteren geplaatst. Hierdoor komt deze houtkachel niet zo ver de kamer binnen.

  De SENSE wordt geleverd met een “slam-lock”-mechanisme en is eenvoudig te bedienen via de enkele luchtregeling, die rechtstreeks op de buitenlucht kan worden aangesloten. Driezijdige houtkachel De vloeiende lijnen van de SENSE leiden tot een bijzonder elegante afwerking met drie ruiten waardoor er een prachtig zicht is op de vlammen.

  Deze prachtige Dovre kachel is te verkrijgen met optioneel hitteschild en/of een kortere potenset. Geinteresseerd?

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Dovre Sense 403

  € 3.260,00
  € 2.694,21 excl. BTW.

  De Dovre Sense 403 houtkachels de grote broer van de Sense 203. Deze Sense lijn van Dovre onderscheidt zich door materiaalgebruik en de zachte vormen. De Sense is opgetrokken uit gietijzer en heeft de (boven)afvoer ver naar achteren geplaatst. Hierdoor komt deze houtkachel niet zo ver de kamer binnen. De SENSE wordt geleverd met een “slam-lock”-mechanisme en is eenvoudig te bedienen via de enkele luchtregeling, die rechtstreeks op de buitenlucht kan worden aangesloten. Driezijdige houtkachel De 403 is de driezijdige versie van de 400 lijn. De ruiten van deze kachel zijn expres niet te groot gemaakt zodat ze niet zo snel vuil worden.

  Deze fantastische Dovre Sense 403 houtkachel is te verkrijgen met optioneel hitteschild en/of een kortere potenset. Geinteresseerd?

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Dovre Rock 350 TB

  € 2.752,00
  € 2.274,38 excl. BTW.

  De Dovre ROCK350 TB is een robuuste gietijzeren houtkachel. Een houtkachel met zachte randen en een moderne looks, maar ook een kachel die hard werkt. Deze kachel heeft een vermogen tot 9 kW. De kachel is eenvoudig te bedienen door de enkele luchtregeling, is direct aansluitbaar op de buitenlucht en beschikt over een innovatief sluitingsmechanisme. Tegen meerprijs is er een hitteschild leverbaar bij deze houtkachel

  Geinteresseerd in deze fraaie houtkachel?

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Dovre Rock 350 WB

  € 2.909,00
  € 2.404,13 excl. BTW.

  De Dovre ROCK350 WB is een robuuste gietijzeren houtkachel. Een houtkachel met zachte randen en een moderne looks, maar ook een kachel die hard werkt. Deze kachel heeft een vermogen tot 9 kW. De kachel is eenvoudig te bedienen door de enkele luchtregeling, is direct aansluitbaar op de buitenlucht en beschikt over een innovatief sluitingsmechanisme. De ROCK 350 WB beschikt over een houtvak waar u uw hout in kunt opbergen, heel handig en staat ook nog eens gezellig!

  Er is optioneel een hitteschild bij te bestellen (meerprijs) Geinteresseerd in deze fraaie houtkachel?

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Dovre Rock 500 TB

  € 2.982,00
  € 2.464,46 excl. BTW.

  De Dovre ROCK500 TB is een robuuste gietijzeren houtkachel. Een houtkachel met zachte randen en een moderne looks, maar ook een kachel die hard werkt. Deze kachel heeft een vermogen tot 9 kW. De kachel is eenvoudig te bedienen door de enkele luchtregeling, is direct aansluitbaar op de buitenlucht en beschikt over een innovatief sluitingsmechanisme. Optioneel is er nog een hitteschild bij te bestellen

  Geinteresseerd in deze fraaie houtkachel?

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Dovre Rock 500 WB

  € 3.133,00
  € 2.589,26 excl. BTW.

  De Dovre ROCK500 WB is een robuuste gietijzeren houtkachel. Een houtkachel met zachte randen en een moderne looks, maar ook een kachel die hard werkt. Deze kachel heeft een vermogen tot 11 kW. De kachel is eenvoudig te bedienen door de enkele luchtregeling, is direct aansluitbaar op de buitenlucht en beschikt over een innovatief sluitingsmechanisme. De ROCK 500 WB beschikt over een houtvak waar u uw hout in kunt opbergen, heel handig en staat ook nog eens gezellig!

  Er is optioneel een hitteschild bij te bestellen (meerprijs) Geinteresseerd in deze fraaie houtkachel?

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Dovre BRUT (hoge poten)

  € 1.620,00
  € 1.338,84 excl. BTW.

  Met recht een stoere eigenwijze houtkachel. De BRUT-houtkachel van Dovre is een smalle houtkachel met een hoge verbrandingskamer. De hoge ruit geeft een prachtig zicht op het vuur. De hendel is eenvoudig en functioneel uitgevoerd. Kwaliteit en prijs Ook voor de prijs hoef je de BRUT niet te laten staan. Een kwalitatief sublieme houtkachel van een bekend merk als Dovre, van gietijzer voor een kleine prijs zie je niet snel.

  Geinteresseerd in deze fraaie brute houtkachel?

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Dovre SAGA 101

  € 1.929,00
  € 1.594,21 excl. BTW.

  De Dovre Saga 101 houtkachel behoort tot de SAGA-familie. Een nieuwe serie houtkachels; modern, maar van traditionele inspiratie, wat past in de meeste interieurs. De Dovre Saga 101 kachel heeft een rustieke vormgeving met decoratieve Noorse figuren die verwijzen naar de Noorse legende '

  De drie geiten'. De compacte houtkachel beschikt over de nieuwste luchtcirculatie technieken. Deze technieken zorgen samen met het gebruik van hoogwaardig gietijzer voor een efficiënte en milieubewuste verbranding en een zeer hoog warmterendement.

  Ook het glas blijft door de speciale luchtcirculatie schoon. Dankzij het goed geleidende materiaal blijft de kachel lang warm met een langdurige warmteafgifte als resultaat. Geniet van de aangename warmte en een breed zicht op het vlammenspel.

  Kachels van Dovre staan bekend om het hoge rendement, de goede kwaliteit, een aantrekkelijk design en een milieubewuste verbranding. Hout Hout brandt helemaal op en geeft een grotere verbrandingswarmte af, wat voor een gezelliger effect zorgt. Goed haardhout moet volledig droog zijn. De vochtigheidsgraad mag niet hoger zijn dan 15%. Anders verbrandt het hout op een onvoldoende hoge temperatuur, waardoor het rendement aanzienlijk zakt en er schadelijke gassen in het milieu kunnen terechtkomen. Bovendien kan een te lage temperatuur roetaanslag in het rookkanaal veroorzaken.

  Er zijn tegen meerprijs interessante extra's bij deze kachel te bestellen. Te denken aan een kookplaat en/of een hitteschild. Geinteresseerd in deze fraaie houtkachel?

  Informeer naar onze laagste prijs!

   

   

  Weergeven
 • Dovre SAGA 107

  € 2.141,00
  € 1.769,42 excl. BTW.

  De Dovre Saga 107 houtkachel behoort tot de nieuwe serie kachels van Dovre. De compacte Saga 107 kachel heeft 7 vensters waarvan 6 kleine aan beide zijkanten en 1 grote aan de voorzijde. Een 3-zijdig zicht op het vuur geeft een warme, lichte en gezellige sfeer. De compacte houtkachel beschikt over de nieuwste luchtcirculatie technieken. Deze technieken zorgen samen met het gebruik van hoogwaardig gietijzer voor een efficiënte en milieubewuste verbranding en een zeer hoog warmterendement.

  Ook blijven de vensters schoon door de speciale 'Air Wash' luchtcirculatiesysteem. Dankzij het goed geleidende materiaal blijft de kachel lang warm met een langdurige warmteafgifte als resultaat. Geniet van de aangename warmte en een 3-zijdig zicht op het vlammenspel.

  Kachels van Dovre staan bekend om het hoge rendement, de goede kwaliteit, een aantrekkelijk design en een milieubewuste verbranding. Hout Hout brandt helemaal op en geeft een grotere verbrandingswarmte af, wat voor een gezelliger effect zorgt. Goed haardhout moet volledig droog zijn. De vochtigheidsgraad mag niet hoger zijn dan 15%. Anders verbrandt het hout op een onvoldoende hoge temperatuur, waardoor het rendement aanzienlijk zakt en er schadelijke gassen in het milieu kunnen terechtkomen. Bovendien kan een te lage temperatuur roetaanslag in het rookkanaal veroorzaken.

  Er zijn tegen meerprijs interessante extra's bij deze kachel te bestellen. Te denken aan een kookplaat en/of een hitteschild. Geinteresseerd in deze fraaie houtkachel?

  Informeer naar onze laagste prijs!

   

  Weergeven
 • Dovre BOLD 300

  € 3.042,00
  € 2.514,05 excl. BTW.

  De Dovre BOLD 300 is een echte stoere houtkachel van gietijzer. Een houtkachel met moderne vormen, een tijdloos design en een gebogen ruit. Een houtkachel die ook niet misstaat in een meer klassieke woonkamer. Verschillende uitvoeringen Deze Dovre BOLD 300 is er ook met een echt houtvak of staande op een poot. Daarnaast is de kachel verkrijgbaar in het wit en zwart. (Informeer hiervoor naar de actuele meerprijs). Zo is er voor ieder wat wils! Eveneens is er tevens een hitteschild bij te bestellen (tegen meerprijs)

  Geinteresseerd in deze fraaie houtkachel?

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Dovre BOLD 400

  € 3.199,00
  € 2.643,80 excl. BTW.

  De Dovre BOLD 400 is een echte stoere houtkachel van gietijzer. Een houtkachel met moderne vormen, een tijdloos design en een gebogen ruit. De warmte straalt ervan af! Deze kachel staat voor uitstekend rendement en optimale duurzaamheid. Dit vermogen zit op de 7 kW en kan hiermee dus geweldig uw huiskamer verwarmen.

  De Dovre BOLD 400 beschikt over een houtvak waar u uw hout netjes in kunt opbergen. Verschillende uitvoeringen Deze Dovre BOLD 400 is er ook met een echt houtvak of staande op een poot. Daarnaast is de kachel verkrijgbaar in het wit en zwart. Eveneens is er nog een hitteschild verkrijgbaar (tegen meerprijs)

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Dovre TAI 35WT

  € 1.814,00
  € 1.499,17 excl. BTW.

  De Dovre TAI35 WT is mooie toevoeging aan het klassieke gietijzeren houtkachel assortiment. TAI staat voor eenvoud en betrouwbaarheid dankzij de soberheid, zowel in het ontwerp als in de functies. Als u kiest voor een hoge efficiëntie en warmte bij een betaalbaar toestel, dan vindt u bij de TAI-familie zeker wat u zoekt. De TAI multi-fuel versies, met zijn grote kolentrechter, kunnen tot 36 uur autonomie bieden.

  Deze Dovre TAI is ook tegen meerprijs verkrijgbaar met korte potenset.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Dovre TAI 45WD

  € 2.328,00
  € 1.923,97 excl. BTW.

  De Dovre TAI45 WD is mooie toevoeging aan het klassieke gietijzeren houtkachel assortiment. TAI staat voor eenvoud en betrouwbaarheid dankzij de soberheid, zowel in het ontwerp als in de functies. Als u kiest voor een hoge efficiëntie en warmte bij een betaalbaar toestel, dan vindt u bij de TAI-familie zeker wat u zoekt. De TAI multi-fuel versies, met zijn grote kolentrechter, kunnen tot 36 uur autonomie bieden.

  De Dovre TAI is ook verkrijgbaar met korte potenset (tegen meerprijs)

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Dovre TAI 55WD

  € 2.516,00
  € 2.079,34 excl. BTW.

  De Dovre TAI55 WD is mooie toevoeging aan het klassieke gietijzeren houtkachel assortiment. TAI staat voor eenvoud en betrouwbaarheid dankzij de soberheid, zowel in het ontwerp als in de functies. Als u kiest voor een hoge efficiëntie en warmte bij een betaalbaar toestel, dan vindt u bij de TAI-familie zeker wat u zoekt. De TAI multi-fuel versies, met zijn grote kolentrechter, kunnen tot 36 uur autonomie bieden.

  Deze Dovre TAI is ook verkrijgbaar met korte potenset , een kookplaat en sierdeksel (tegen meerprijs) .

  Informeer hiervoor naar de mogelijkheden en onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Dovre Vintage 35

  € 3.127,00
  € 2.584,30 excl. BTW.

  De Dovre Vintage 35 is het middelste model in de Dovre Vintage-serie. Door de afmetingen en het vermogen is dit het populairste model uit deze serie. Het brede model, de retro look, het goede vuurzicht maken het tot een aantrekkelijke kachel voor de echte design liefhebber. Het nominale vermogen van 7kW maakt de kachel geschikt om middel tot grotere ruimten te verwarmen. De verbranding vindt bijzonder efficiënt plaats, het rendement ligt boven de 80%. Dit komt mede door het unieke Cleanburn systeem van Dovre en de zware gietijzeren constructie. Door de schone verbranding wordt de uitstoot van schadelijke stoffen terug gebracht en ook de aanslag op de ruit is hiermee tot een minimum beperkt. Zo hoeft u de ruit bijna niet schoon te maken wanneer de kachel op de juiste manier gestookt wordt.

  Geinteresseerd in deze fraaie houtkachel?

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Dovre Vintage 50

  € 3.617,00
  € 2.989,26 excl. BTW.

  De Dovre Vintage 50 is een houthaard met een opmerkelijk design dat direct zal opvallen in uw interieur. Dankzij het retro design van de Dovre Vintage 50 is deze ideaal om in een modern interieur te plaatsen. De Dovre kachel is voorzien van een uniek dubbel verbrandingssysteem. Hierdoor ontstaat een secundaire verbranding die de resterende, niet volledig verbrande rookgassen opnieuw doen ontvlammen. De kachel beschikt over een breed raam waardoor u een prachtig zicht heeft op het vlammenspel!

  Geinteresseerd in deze fraaie vintage houtkachel?

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Dovre 325CB

  € 1.820,00
  € 1.504,13 excl. BTW.

  De Dovre TAI55 WD is mooie toevoeging aan het klassieke gietijzeren houtkachel assortiment. TAI staat voor eenvoud en betrouwbaarheid dankzij de soberheid, zowel in het ontwerp als in de functies. Als u kiest voor een hoge efficiëntie en warmte bij een betaalbaar toestel, dan vindt u bij de TAI-familie zeker wat u zoekt. De TAI multi-fuel versies, met zijn grote kolentrechter, kunnen tot 36 uur autonomie bieden.

  Deze Dovre TAI is ook verkrijgbaar met korte potenset (tegen meerprijs)

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Dovre 525CB

  € 1.916,00
  € 1.583,47 excl. BTW.

  Naast de echt uitgesproken klassieke kachels heeft Dovre nu ook wat meer moderne houtkachels in het assortiment. Deze 525CB is er daar één van. Natuurlijk wordt er nog wel gebruik gemaakt van het klassieke, robuuste gietijzer. Door de unieke vorm van de kachel kan dit model terecht in moderne, klassieke maar ook rustieke interieurs. Externe luchttoevoer De Dovre 525CB heeft de mogelijkheid voor aansluiten van externe luchttoevoer. Hierdoor ontstaat een betere verbranding en mooier vuurbeeld. Ook zorgt het ervoor dat er minder snel rook de kamer in zal komen wanneer u het deurtje opent om hout bij te vullen.

  Deze Dovre TAI is ook verkrijgbaar met korte potenset (tegen meerprijs)

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Dovre 250 Multi Fuel

  € 1.663,00
  € 1.374,38 excl. BTW.

  Een Dovre kachel met vol-glasdeur met airwash, aslade en stook(schut)rooster met beluchting en boven- en achteraansluiting. Waarom een Dovre houtkachel? Stijgende energieprijzen doen mensen op zoek gaan naar andere mogelijkheden om te verwarmen. Verwarming op hout is hierdoor weer sterk in populariteit gestegen, het is dan ook interessant alternatief voor fossiele brandstoffen zoals stookolie en gas. En wat te denken van de gezelligheid die een houtkachel geeft! Kwaliteit van Dovre De kwaliteit van de Dovre-toestellen wordt bewezen door objectieve tests. De producten beantwoorden aan de strengste normen inzake veiligheid, rendement en emissies. Zij worden getest en gecertificeerd door onafhankelijke laboratoria in Duitsland, Noorwegen, Zweden en Nederland.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Dovre 540W

  € 1.941,00
  € 1.604,13 excl. BTW.

  Deze klassieke houtkachel van gietijzer is het kleinere broertje van de Dovre 760- en 640WD. Zoals ook bij de grotere modellen heeft deze 540W de mogelijkheid om verbrandingslucht rechtstreeks van buiten aan te sluiten. Omwille van de kleine verbrandingskamer heeft deze houtkachel geen zijvuldeur. Een houtkachel zoals de 540W van Dovre brengt naast warmte ook sfeer in huis. Niet alleen een knisperend houtvuur en een mooi vlammenspel, het geeft een interieur ook een extra gezellige uitstraling.

  Optioneel tegen meerprijs uit te voren met hogere poten en/of  een hitteschild.

  Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Dovre 760WD

  € 2.982,00
  € 2.464,46 excl. BTW.

  Met een nominaal vermogen van 12 kW kunnen grote woonkamers met deze kachel verwarmd worden en behoort kou tot het verleden. De Dovre 760WD is een rustieke houtkachel die is voorzien van het airwash systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat tijdens het branden er geen roet op de ruit komt. Ook het ontassingsluik in de stookvloer biedt veel comfort. Deze kachel beschikt over een aparte asladedeur.

  Deze Dovre TAI is ook verkrijgbaar met hoge potenset en een hitteschild. Geinteresseerd in deze Dovre 760 ? Informeer naar onze laagste prijs!

  Weergeven
 • Dovre 640WD

  € 2.576,00
  € 2.128,93 excl. BTW.

  De Dovre 640WD houtkachel is de allemansvriend van Dovre. Door zijn unieke vormen is de kachel geschikt voor zowel een rustiek als ook voor een modern interieur. Bij Dovre 640 WD wordt extra lucht boven de vlammen toegevoerd. De rookgassen zullen op weg naar buiten, door deze lucht, nogmaals ontstoken worden. Hiermee haalt u het maximale rendement uit uw hout. Dit proces wordt ook wel cleanburning genoemd. De Dovre 640 WD is voorzien van een volglasdeur met airwash, zijvuldeur, boven- en achteraansluiting.

  Tegen meerprijs is er een hitteschild en/of hoge potenset leverbaar. Informeer hiervoor naar onze laagste prijs!

  Weergeven