Wat is je vraag?

Verzending: 0
Totaal (incl. btw): € 0,00
Stel vraag over mijn winkelwagen

Instructiehandleidingen rookkanalen

divider downloads

Navigeer naar verandapakket rookkanaal voorbeelden >

Navigeer naar dubbelwandig rookkanaal voorbeelden >

Navigeer naar gevel voorbeelden >

Navigeer naar flexibel rookkanaal voorbeelden >

Navigeer naar pelletkachel aansluiten op EW rookkanaal >

Navigeer naar kachel aansluiten met EW verloop>

Navigeer naar verslepingstabellen >

Navigeer naar foto's van klanten uit de praktijk >

divider downloads

Enkelwandige rookgasafvoer instructies

divider downloads

enkelwandige kachelpijp aansluiten

Aansluiten via een kachelaansluitstuk

Hiernaast een voorbeeld hoe je via een kachel-aansluitstuk de enkelwandige pijp op de kachel aansluit. In veel gevallen past de enkelwandige kachelpijp niet rechtstreeks op de houtkachel. Dit komt omdat de verjonging (smalle kant) aan de onderzijde moet. Het is eenvoudig op te lossen door bijvoorbeeld de verjonging van de eerste enkelwandige pijp af te zagen/ slijpen maar er kan ook een kachel-aansluitstuk op de kachel geplaatst worden. Daarop past dan probleemloos de volgende enkelwandige kachelpijp.


Klik hier of op de tekening.

divider downloads

enkelwandig naar dubbelwandig verloop gebruiken

Aansluiten via een enkelwandig naar dubbelwandig verloop

Hoe wordt het enkelwandige rookkanaal op het dubbelwandige rookkanaal aangesloten? Dat kan middels een verloop van enkel- naar dubbelwandig, via een nisbus of met een vertrekplaat. Hiernaast laten we zien hoe de enkelwandige pijp middels een "verloop van enkel- naar dubbelwandig" aangesloten wordt. Deze manier wordt veel gebruikt bij een relatief korte rookgasafvoer. Toepassingen bij bijvoorbeeld een tuinhuis, aanbouw, blokhut of kapschuur met een houten plafond. Alles wordt immers op elkaar gestapeld. In een woning raden we je aan om met een nisbus (houten vloer) of vertrekplaat (betonvloer) te werken

Klik hier of op de tekening.

divider downloads

vertrekplaat gebruiken

Het aansluiten van een enkelwandig naar dubbelwandig rookkanaal via een vertrekplaat

Hoe wordt het enkelwandige rookkanaal op het dubbelwandige rookkanaal aangesloten? Dat kan middels een verloop van enkel- naar dubbelwandig, via een nisbus of met een vertrekplaat. Hiernaast laten we zien hoe de enkelwandige pijp middels een vertrekplaat aangesloten wordt.


Klik hier of op de tekening.

divider downloads

achteraansluiting enkelwandig

Aansluiten enkelwandig kanaal op achteraansluiting

Sommige kachels hebben (zowel een boven- als) een achteraansluiting. In deze afbeelding leggen we je duidelijk uit hoe het T-stuk op de houtkachel of pelletkachel aangesloten kan worden. Een T-stuk heeft grote voordelen t.o.v. een bocht. Bij het vegen van het rookkanaal valt de roet in het T-stuk. Door de deksel te verwijderen kan het roet gemakkelijk uit het rookkanaal gehaald worden. Dit kan door er bijvoorbeeld een bakje onder te plaatsen of er een zak onder te hangen. Wanneer je jouw kachel aansluit middels de achter-aansluiting bekijk dan eerst deze handleiding

Klik hier of op de tekening.

divider downloads

Kom je er toch niet uit? Wij kunnen je in contact brengen met professionele installatiebedrijvenKlik hier om naar onze contactpagina te gaan!