Verzending: 0
Totaal (incl. btw): € 0,00
Stel vraag over mijn winkelwagen
Vuur met karakter

Op zoek naar een zuinige en duurzame houtkachel? Bekijk HIER ons Dovre assortiment.


Het verhaal van Dovre Houtkachels begint in 1936 in Noorwegen, toen een jonge ingenieur genaamd Jotul Mjelva besloot om zijn eigen houtkachelbedrijf op te richten. Hij had een passie voor het ontwerpen van kachels die niet alleen effectief waren in het verwarmen van huizen, maar ook esthetisch aantrekkelijk en duurzaam.

Zijn toewijding aan vakmanschap en kwaliteit leidde tot de oprichting van Dovre Houtkachels.

Dovre is vuur met karakter!

Arctische winters


De houtgestookte Dovre kachels zijn vernoemd naar de prachtige en duurzame Noorse bergketen Gråhøe. De kachels komen voort uit 60 jaar ervaring in het maken van innovatieve, hoogwaardige verwarmingsproducten. De kachels zijn gebouwd voor de zwaarste Arctische winters.


Dovre is een merk dat gespecialiseerd is in de productie van hoogwaardige houtkachels. Dovre staat bekend om zijn vakmanschap, duurzaamheid en innovatieve ontwerpen. Dovre houtkachels zijn vaak voorzien van geavanceerde verbrandingstechnologieën die zorgen voor een efficiënte verbranding en een optimale warmteafgifte. Dit maakt ze niet alleen milieuvriendelijk, maar ook kostenbesparend voor de gebruikers. 

Gietijzer en stralingswarmte


Dovre kachels beginnen hun leven in de gieterij. De ovens smelten de grondstoffen tot 1500°C om er hoogwaardig gietijzer producten van te maken.

Het gietijzer dat in Dovre-producten wordt gebruikt, is met absolute precisie gegoten voor sterkte en duurzaamheid en heeft uitstekende duurzaamheid en thermische eigenschappen.

De gietijzeren houtkachels behouden na jarenlang gebruik hun vorm. Dankzij het veelzijdige karakter kan gietijzer worden bewerkt in een grote verscheidenheid aan vormen en texturen, waardoor je interieur zowel traditioneel als eigentijds schoonheid en uitstraling krijgt. Dovre-kachel wordt gebouwd volgens de compromisloze normen die je mag verwachten van het Scandinavisch erfgoed. 

Schone verbranding


Door de decennia heen is het productassortiment van Dovre continu ontwikkeld en verfijnd. Tegenwoordig biedt de houtkachel een geavanceerde schone verbrandingstechnologie voor verbeterde verbrandingsefficiëntie en zorg voor het milieu. Hout is een betere brandstof voor het milieu, aangezien de hoeveelheid koolstofdioxide die vrijkomt in de atmosfeer ongeveer gelijk is aan de hoeveelheid die door de boom wordt opgenomen tijdens de groei.


Het is ook een hernieuwbare hulpbron, vooral wanneer deze afkomstig is van  gecultiveerde bossen. Voor optimale resultaten raden we aan om houtblokken 

2 jaar of langer te laten drogen om een vochtgehalte van minder dan 20% te bereiken. Dit geeft niet alleen twee keer zoveel opbrengst als vers gekapt hout, maar helpt ook om opeenhoping van teer in je schoorsteen te voorkomen. Als je hardhout kunt krijgen, is dit nog beter omdat ze ongeveer twee keer de calorische waarde hebben van zachthout.

Onze tip: Dovre heeft een brochure online gezet vol met informatie over je nieuwe Dovre houtkachel.

De brochure is HIER beschikbaar. 

123Rookkanaal is een officiële verkoper van Dovre houtkachels. We kunnen je goed helpen de juiste keuze te maken. 

Houd onze sociale kanalen in de gaten voor updates, nieuws, aanbiedingen en meer!