Verzending: 0
Totaal (incl. btw): € 0,00
Stel vraag over mijn winkelwagen

Vuur voor het leven

Op zoek naar een zuinige en duurzame houtkachel? Bekijk HIER ons Spartherm assortiment.


Een knetterend haardvuur in een open haard verspreidt een gevoel van warmte en gezelligheid, brengt vrienden en familie samen en zorgt voor echt welzijn.

De prachtige innovaties van Spartherm kenmerken zich door een indrukwekkend bedieningscomfort, maximale kwaliteitsnormen en een uniek design.

Voor bijzondere momenten in de gloed van een vuur.

Het vuur staat centraal

Spartherm is opgericht in 1986 en geldt inmiddels als dé marktleider op het gebied van liftdeurhaarden. Een Spartherm haard staat voor een stijlvol, minimalistisch design, waarbij alles is gericht op de essentie van de stookplaats: het vuur.


Innovatieve ideeën en de hoogwaardige uitvoering ervan vormden de basis voor het bedrijf Spartherm. De uitvindingen waren een revolutie voor de gehele haardtechnologie-industrie. Steeds meer bedrijven toonden belangstelling voor de nieuwe ontwikkelingen die in de stad Gerden op het gebied van de serieproductie werden gelanceerd. In 1996 ontstond de locatie aan de Maschweg met een administratieve oppervlakte van 1800 m² en 8000 m² productieruimte.

Bijzondere momenten

Bij Spartherm staat beleving en comfortabele warmte voorop.

Inzethaarden zijn heel geschikt om te plaatsen in een bestaande open haard.

De Spartherm Linear-serie bestaat uit 5 modellen met verschillende afmetingen, zodat er altijd een model geschikt is voor jouw situatie. Modellen van de Linear-serie bieden een hoog rendement, zijn eenvoudig te plaatsen en zijn een lust voor het oog!


Een topprioriteit van Spartherm haarden is om alle brandstoffen met maximale efficiëntie te gebruiken. Dit wordt bereikt door middel van technologieën, innovatie en zeer efficiënte constructie. Daarnaast ligt een effectief gebruik van de vrijkomende energie Spartherm nauw aan het hart. 

Het vuur van je leven

Als traditionele haardenfabrikant met gerenommeerde expertise heeft Spartherm een passie om vuur met zijn veelzijdige karakter van zijn beste kant te presenteren. De duurzame haardencollecties zullen indruk op je maken door hun onmiskenbare design en topkwaliteit, van de geselecteerde materialen tot de perfecte afwerking. Elk model geeft je vrij zicht op de vlammen en beschikt over een verscheidenheid aan klassieke, innovatieve en slimme functies.


Een houtkachel van Spartherm garandeert je niet alleen een optimaal efficiënte verbranding, maar zorgt ook voor onafhankelijkheid van energieleveranciers en leveringszekerheid. Hout is niet alleen een CO2-neutrale brandstof waarbij bij de verbranding evenveel CO2 vrijkomt als de boom voorheen uit de atmosfeer opnam. Het is in Duitsland ook regionaal verkrijgbaar als regeneratieve energiebron. Het is echter belangrijk om aandacht te besteden aan duurzame, regionale bosbouw en aan het terugdringen van de uitstoot van fijnstof.

De juiste opslag van hout, regeling van de luchttoevoer en het juiste aanmaakhout zijn hiervoor bijvoorbeeld cruciaal.

Onze tip: 

Spartherm heeft een pagina waarbij je stap-voor-stap je droomkachel kunt samenstellen.
Bekijk de pagina HIER. Je krijgt een goed beeld van wat Spartherm te bieden heeft op het gebied van houtkachels.

123Rookkanaal is een officiële verkoper van Spartherm houtkachels. We kunnen je goed helpen de juiste keuze te maken. 

Houd onze sociale kanalen in de gaten voor updates, nieuws, aanbiedingen en meer!