Verzending: 0
Totaal (incl. btw): € 0,00
De elektrische kachel of sfeerhaard: Een mooi alternatief!

Op zoek naar een elektrische kachel of sfeerhaard? Bekijk hier ons assortiment.

Wil je genieten van de warmte en gezelligheid van een sfeerhaard of kachel zonder een afvoer of rookkanaal te installeren?

Dan kan een elektrische haard de oplossing zijn. Deze haarden zijn de laatste jaren flink doorontwikkeld en komen goed overeen met een houtvuur. De vlammen zijn levendig en realistisch. De elektrische haarden zijn met recht geweldige sfeerhaarden te noemen. Er zijn diverse types en merken leverbaar. Te denken aan een vrijstaande haard, een inbouwhaard, een inzethaard maar ook een hangende haard is een mogelijkheid.

Bepaalde haarden hebben een warmtefunctie, kunnen geluid geven en zijn kleur instelbaar. Kortom, een prachtig alternatief voor bijvoorbeeld een houtkachel of pelletkachel !

Een stukje geschiedenis


Een van de vroege pioniers was Warren S. Johnson, een Amerikaanse uitvinder die in 1885 de eerste elektrische kamerthermostaat heeft uitgevonden. Zijn uitvinding legde de basis voor geautomatiseerde temperatuurregeling, wat een belangrijk aspect is van moderne elektrische verwarmingssystemen.


De elektrische kachel zoals we die vandaag kennen, is het resultaat van geleidelijke ontwikkelingen en innovaties door meerdere uitvinders over een lange periode. Er zijn verschillende bijdragen geweest die hebben geleid tot de ontwikkeling van moderne elektrische verwarmingssystemen. In de 19e en 20e eeuw waren er verschillende uitvinders die bijdroegen aan de ontwikkeling van elektrische verwarmingsapparaten.

De consument van nu is bewust, kritisch en op zoek naar design, gebruiksgemak en het allernieuwste in technologie. Het is belangrijk om de specifieke behoeften van jouw situatie af te wegen bij het kiezen van een verwarmingssysteem.

Elektrische vuurbeleving


Elektrische haarden bieden tal van voordelen, afhankelijk van de

situatie en het gebruik. Elektrische kachels zijn over het algemeen gemakkelijk te installeren. Ze vereisen geen ingewikkelde aansluitingen zoals gasleidingen en je hebt geen schoorsteen nodig. Elektrische kachels stoten ook geen verbrandingsgassen uit.

Elektrische kachels zetten bijna 100% van de elektrische energie om in warmte.

Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld gasgestookte systemen, waarbij een deel van de warmte verloren gaat via de schoorsteen.

Elektrische kachels hebben (meestal) geen open vuur, waardoor het risico op brand of gaslekken wordt verminderd.

Dit maakt ze veiliger voor gebruik in huis, vooral in ruimtes met kinderen of huisdieren.

Sfeerhaard of kachel?

Een elektrische haard is de perfecte oplossing wanneer je wilt genieten van de gezelligheid en sfeer van een haard zonder te veel moeite. Een elektrische haard kan gebruikt worden in elke kamer in huis en heeft voor de werking niks meer nodig dan een werkend stopcontact.
De vlammen van een elektrische haard zijn tegenwoordig levensecht en niet van een echte vlam te onderscheiden. Elektrische haarden maken gebruik van verschillende technieken waaronder LED-verlichting, waterdamp en hologrammen om het vlammenspel te creëren.

Wil je naast sfeer ook genieten van warmate? Elektrische haarden zijn er natuurlijk ook met een warmtefunctie. Gezelligheid en warmte: Een perfecte combinatie!

Hologram haard en mediamuurhaard


Een hologram haard is een high-tech elektrische haard zonder rookkanaal

en kan daardoor op iedere denkbare plek worden geplaatst.

Het vuur is daarnaast volledig aanpasbaar. Vlamhoogte, gloedbed, lichtkleur

en vuurgeluid: Er zijn eindeloze mogelijkheden en ook belangrijk, nul emissie.

De Dimplex Opti-V en DRU Virtuo maakt bijvoorbeeld gebruik van deze moderne technologie. 


Elektrische mediamuurhaarden zijn in hun eenvoudigste vorm

elektrische haarden die in een muur zijn ingebouwd, met een televisie erboven.

Deze eenvoudig opzet is echter tot veel meer uitgegroeid. Je kunt kiezen tussen een groot aantal verschillende muur- en haardontwerpen om bij je thuis de perfecte mediamuur op te stellen.Charlton & Jenrick I-Deep


Een elektrische kachel die een goed beeld geeft van de voordelen van

elektrisch genieten is de Charlton & Jenrick I-Deep elektrische kachel.
.
De Charlton & Jenrick I-Deep is een veelzijdige elektrische kachel die eigenlijk in elk interieur past. De sfeer die door de kachel wordt opgewekt, kan worden aangepast met een mogelijke installatie waarbij één, twee of drie glaszijden zichtbaar zijn. Bovendien kun je met de nieuwe Charlton & Jenrick Smart-app alle aspecten van het vuur vanaf je mobiele apparaat bedienen, met inbegrip van de twee nieuwe optionele knettergeluidseffecten. Dankzij de optionele ledverlichting kunt je 4 meter sfeerverlichting op je kachel aansluiten, zodat je de sfeer in de ruimte met één klik op de knop kunt veranderen.

Er zijn 14 kleuropties beschikbaar, met 13 individuele kleuren en één die in de voorgaande 13 kleuren verandert.


Bekijk hier ons assortiment Charlton & Jenrick elektrische haarden

Sfeervol genieten!

Onze tip:

Het kan nuttig zijn online informatie over elektrische haarden leveranciers te bekijken. Wil je bijvoorbeeld een sfeerhaard of is een warmtefuctie ook belangrijk? Ook zijn er online ervaringen van gebruikers te vinden. Een elektrische haard koop je voor een lange tijd en als je optimaal wilt genieten is het belangrijk goede informatie in te winnen. 123Rookkanaal is een verkoper van elektrische haarden. We hebben een uitgebreid assortiment elektrische haarden en een groot netwerk van leveranciers. We kunnen je dus uitstekend helpen de juiste keuze te maken! 


Houd onze sociale kanalen in de gaten voor updates, nieuws, aanbiedingen en meer!