Verzending: 0
Totaal (incl. btw): € 0,00
Stel vraag over mijn winkelwagen
Schoorsteenkap, belangrijk voor jouw rookkanaal

Op zoek naar een goede schoorsteen- of regenkap voor jouw rookkanaal? Bekijk HIER ons assortiment van regenkappen.

Ben je op zoek naar goede bescherming voor jouw rookkanaal/schoorsteen?

Wij hebben diverse maten regenkappen in ons assortiment, in gegalvaniseerd, maar ook in RVS kwaliteit. Daarnaast hebben wij bij onze dubbelwandige rookkanalen ook bijpassende trekkappen. Die vind je op onze website tussen het assortiment dubbelwandige rookkanalen.

De schoorsteenkap, waarom is dat?

Wandel je een rondje door de wijk, en je kijkt eens naar boven, dan zie je vaak bij woningen met een schoorsteen, dat ze daar vaak bovenop een kapje hebben. Waarom is dat eigenlijk? Dat is om verschillende redenen en daarover vertellen we je graag wat meer.

Een van de belangrijkste reden is dat een (regen)kap voorkomt dat er water in jouw rookkanaal of kachel terechtkomt. Een kap zorgt er namelijk voor dat er geen tot weinig regen of wind inslaat. En dat is niet alleen maar beter voor het kanaal, maar ook voor de schoorsteen en de kachel. Op deze manier wordt het inwateren zo goed als voorkomen en wordt het rookkanaal niet (nauwelijks) vochtig en is de kans op het ontstaan van schade door bijvoorbeeld uitzetten of kapotvriezen van steen in de winter minimaal.

Een kap is niet verplicht, maar het is dus zeker wel belangrijk. Ook jouw verzekering verwacht namelijk dat je maatregelen neemt om schade te voorkomen. Daarom is ons advies ook om een kap te (laten) plaatsen op jouw rookkanaal of schoorsteen.

Andere redenen om een kap te (laten) plaatsen

Een kap (in combinatie met vonkengaas) zorgt er tevens voor dat vonken uit de open haard weinig tot geen brandgevaar kunnen veroorzaken in de omgeving. De uitstoot van vonken wordt namelijk verminderd door de kap (en het gaas).

Het vonkengaas is eigenlijk een soort opvangnet voor de grotere vonken en de brandende stukjes hout, die samen met de opstijgende rookgassen naar boven komen. Wij verkopen naast de regenkappen en trekkappen, ook vonkengaas per meter, klik daarvoor HIER Ook kun je bij diverse kappen zelf kiezen of je vonkengaas toegevoegd wilt hebben of niet.

Heb je een rieten dak, dan is het vaak door de verzekeringsmaatschappij verplicht om een kap met vonkengaas te hebben. Informeer altijd bij jouw verzekeringsmaatschappij naar de voorwaarden, zodat je niet later voor verrassingen komt te staan.

Daarnaast kan een kap tevens zorgen voor een betere trek. In ons assortiment hebben wij diverse trekkende (regen)kappen. Heb je een dubbelwandig rookkanaal, let er dan op dat je de juiste kap besteld (een kap, die bij jouw merk/type rookkanaal past). Weet je niet zeker welke kap het beste bij jouw rookkanaal past, neem dan contact met ons op, zodat wij je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.  

Een andere reden om te kiezen voor een schoorsteenkap is dat het verhindert dat vogels er een nestje in kunnen bouwen. Een van de vogels die het liefst zijn nestje in een rookkanaal bouwt is de kauw. Vooral in het voorjaar zijn zij op zoek naar een geschikte broedplaats en geeft deze vogel voorkeur aan een holle plaats voor zijn nest. Ze zoekt naar kleine nissen of gaten, zoals een roestvrijstalen rookkanaal, om daar te gaan nestelen. Met een kap verminder je de kans dat een kauw of een andere vogel een nestje bouwt in jouw rookkanaal.

Van welk materiaal wordt de kap gemaakt?

In ons assortiment hebben wij kappen gemaakt van gegalvaniseerd metaal en rvs. Gegalvansieerde kappen hebben een matte uitstraling en zijn iets voordeliger. De rvs kappen zijn glanzend en zorgen voor een hoogwaardige look. En ze bieden ook beide even goede bescherming tegen inregenen. We hebben diverse maten in ons assortiment. Dus een passende regenkap zou je bij ons moeten kunnen vinden. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Zo kunnen we samen kijken naar de beste oplossing voor jouw rookkanaal. 

Voor onze dubbelwandige rookkanalen bieden wij ook diverse regen- en trekkappen aan. Deze kappen kun je vinden op onze website tussen ons assortiment dubbelwandige rookkanalen. We hebben ook kappen in de kleur zwart, passende bij de DINAK DW BLACK-serie. Hieronder vind je de linkjes naar ons assortiment.

Voor ons assortiment DINAK dubbelwandige pelletpijpen en bijpassende kappen: klik HIER

Voor ons assortiment DINAK dubbelwandige rookkanalen en bijpassende kappen:  klik HIER

Voor ons assortiment PROFI-LINE dubbelwandige rookkanalen en bijpassende kappen: klik HIER

Onze tip: Zorg altijd voor goede bescherming van jouw rookkanaal/schoorsteen door middel van een kap. Neem snel een kijkje bij ons assortiment, klik HIER. Of kijk op onze website bij ons assortiment dubbelwandige rookkanalen, daar vind je ook diverse schoorsteenkappen.

Heb je nog vragen over onze kappen, of wil je graag advies? We helpen je graag. Je kunt contact opnemen via de website, email of whatsapp. 

Houd onze sociale kanalen in de gaten voor updates, nieuws, aanbiedingen en meer!