Verzending: 0
Totaal (incl. btw): € 0,00
Stel vraag over mijn winkelwagen
Een geveegd rookkanaal zorgt voor meer rookplezier

Op zoek naar een benodigdheden voor het vegen van de schoorsteen? Bekijk HIER ons assortiment.

Als je zelf jouw schoorsteen wil vegen, dan kun je bij ons de juiste benodigdheden vinden.

We hebben namelijke diverse borstels, veegsets, flexibele veren en losse kogels in ons assortiment. 



De schoorsteen (laten) vegen, heel belangrijk!

Wat is het toch heerlijk, te kunnen genieten van de gezelligheid en de warmte van een kachel. Maar een kachel en het rookkanaal moeten ook goed worden onderhouden en dat is eigenlijk ook wel logisch.

Het schoonhouden van een schoorsteen is erg belangrijk. Een schoon rookkanaal werkt namelijk efficiënter en verbruikt minder brandstof. En dat is natuurlijk ook mooi meegenomen in de portemonnee.

Daarnaast is het ook van belang om jouw rookkanaal regelmatig te (laten) vegen, omdat je anders risico kunt lopen op een schoorsteenbrand. En dat is uiteraard iets waar je niet op zit te wachten. Bovendien, als je dan niet kunt aantonen dat er goed onderhoud is gepleegd, loop je ook het risico dat de schade niet wordt vergoed door de verzekeraar. Kortom: met regelmaat de schoorsteen vegen is dus heel belangrijk!

Schoorsteen vegen, hoe vaak doe je dat?

Het maakt wel wat verschil hoe vaak je de schoorsteen moet laten vegen en dat ligt eigenlijk aan je eigen gebruik. Als je de kachel of open haard (bij gebruik van hout, kolen of olie) als sfeerverwarming gebruikt, is één keer per jaar vegen voldoende. Bij intensief gebruik, bijvoorbeeld als hoofd- en/of bijverwarming, is het verstandig om het kanaal twee keer per jaar te vegen.

Als je twijfelt wat in jouw situatie het beste is, dan kun je altijd even informeren bij een schoorsteenveegbedrijf voor het juiste advies.

Ook is het verstandig om even contact op te nemen met jouw verzekeraar om duidelijk te hebben welke regels zij hanteren omtrent het onderhoud van jouw schoorsteen. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen mag je bijvoorbeeld ook zelf de schoorsteen vegen, maar er zijn ook verzekeraars die als eis stellen dat je het vegen bijvoorbeeld jaarlijks laat doen door een erkend schoorsteenveegbedrijf. Vergeet dan niet om ook altijd na het vegen te vragen om een veegbewijs van de schoorsteenveger.

Als je zelf jouw schoorsteen mag vegen van jouw verzekeringsmaatschappij, dan kun je bij ons in het assortiment diverse borstels en toebehoren vinden hiervoor.

Klik daarvoor HIER.

In welk jaargetijde kun je het beste vegen?

Wat is nu eigenlijk de beste periode om jouw schoorsteen te laten vegen? Daar zijn nogal wat wisselende geluiden over. Sommige schoorsteenveegbedrijven geven aan dat het vegen direct na het stookseizoen een mooi moment is, dus in de lente en/of zomer. Op die manier ben je ook goed en tijdig voorbereid op het nieuwe stookseizoen.

Andere schoorsteenvegers geven aan dat je het beste in de herfst kunt laten vegen, net voordat het seizoen begint. Zij geven ook aan, dat je in het voorjaar of zomer de kans loopt dat er vogels in jouw schoorsteen gaan nestelen. En dan is het dus sowieso handiger om na het broedseizoen te gaan vegen.

Eigenlijk is het dus een eigen keuze. Wel geven alle schoorsteenveegbedrijven aan, dat als je veel stookt, het beste tweemaal per jaar kunt (laten) vegen, dus in het voor- en najaar. Laat je altijd goed adviseren door het schoorsteenveegbedrijf, wat in jouw situatie de beste keuze is!

Onze tip: Zorg altijd voor een goed schoongeveegd rookkanaal, dan stook je op de juiste manier. Voor contactgegevens van verschillende schoorsteenvegers bij ons in de regio klik je HIER

Heb je nog vragen over schoorsteen vegen, dan kun je ons altijd benaderen voor advies. Je kunt contact opnemen via de website, email of whatsapp. 

Houd onze sociale kanalen in de gaten voor updates, nieuws, aanbiedingen en meer!