Wat is je vraag?

Verzending: 0
Totaal (incl. btw): € 0,00
Stel vraag over mijn winkelwagen
Deense kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs

Op zoek naar een zuinige en duurzame houtkachel? Bekijk HIER ons Aduro assortiment.


Aduro ontwikkelt, produceert en verkoopt houtkachels, hybridekachels en pelletkachels. Aduro heeft zich met succes

in de top vijf van de grootste fabrikanten van houtkachels in Europa gevestigd. Aduro is gespecialiseerd in het ontwikkelen van hightech houtkachels met moderne verbrandingsprincipes die bovendien gebruiksvriendelijk zijn.

Over Aduro

Aduro ontwikkelt, produceert en verkoopt houtkachels, hybride kachels en pelletkachels en heeft met succes een positie verworven tussen de vijf grootste fabrikanten van houtkachels in Europa. Aduro is gespecialiseerd in het ontwikkelen van hoogtechnologische kachels met moderne verbrandingsprincipes die bovendien gebruiksvriendelijk zijn.


De innovatieve oplossingen hebben geleid tot patenten op verschillende producten en het is hun visie om koploper op de markt te blijven.

Aduro doet geen concessies aan de productkwaliteit en probeert altijd esthetiek te combineren met aantrekkelijke prijzen. Daarom hebben ruim 450.000 Europeanen een Aduro-kachel in huis.

Winnaar van de European Business Award voor het milieu

In 2018 werd Aduro op nationaal niveau bekroond met de prestigieuze

European Business Award for the Environment. De prijs werd uitgereikt voor het innovatieve product Aduro Hybrid in de categorie “Duurzame producten en diensten”. De European Business Awards for the Environment brengt hulde aan de meest milieubewuste bedrijven in Europa en heeft daarmee tot doel innovatieve en duurzame initiatieven te bevorderen.

De Aduro kachels voldoen aan de eisen van de Europese milieurichtlijn

Ecodesign 2022. Aduro streeft ernaar om het correct stoken gemakkelijk te maken en zo een schonere verbranding te bereiken met minimale CO2- en fijnstofuitstoot. Daarom beschikken alle Aduro houtkachels en hybridekachels onder andere over automatische regeling van de luchttoevoer. Daarnaast zorgt Aduro voor de groei van bomen en bossen door bosherstel en duurzame bosbouw. Aduro investeert in grote bosgebieden, waarbij Aduro een jaarlijkse duurzame houtgroei verwachten die overeenkomt met het verbruik in ca. 10.000 Aduro-kachels. 

Duurzame initiatieven

Aduro heeft een aantal duurzame initiatieven: Aduro recyclet plastic afval van Deense huishoudens om de plastic trechter voor Aduro Hybride kachels en het plastic inzetstuk voor onze Ø45 brandhoutmanden te produceren.

Voor de productie van de kachels kiest Aduro voor herbruikbare materialen zoals keramisch glas en staal. Aduro kachels hebben een een gemiddelde levensduur van ca. 20 jaar. Als het tijd is om je kachel te vervangen, raadt Aduro je aan de materialen te sorteren en in te leveren bij een recyclepunt, zodat ze elders kunnen worden gebruikt.

In heel Europa heeft Aduro zich gevestigd als leverancier van kwaliteitskachels met een eenvoudig en minimalistisch design. Efficiëntie en kostenbewustzijn in de hele waardeketen van productie tot eindklant zorgen ervoor dat de consument hoge kwaliteit krijgt tegen een gunstige prijs. Aduro werkt voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe kachels die rekening houden met de eisen van de consument op het gebied van design en functionaliteit.

Onze tip: Aduro heeft een filmpje online gezet met informatie over het merk en waar ze voor staan. Bekijk het filmpje HIER

123Rookkanaal is een officiële verkoper van Aduro houtkachels. We kunnen je goed helpen de juiste keuze te maken. 

Houd onze sociale kanalen in de gaten voor updates, nieuws, aanbiedingen en meer!