Verzending: 0
Totaal (incl. btw): € 0,00
Stel vraag over mijn winkelwagen
Kachelventilator: Onmisbaar voor je kachel!

Op zoek naar een kachelventilator? Bekijk HIER ons assortiment.


Een kachelventilator is een handig hulpmiddel om je vrijstaande houtkachel een extra "boost" te geven.

De ventilator plaats je op de kachel en vervolgens geniet van een extra boost aan warmte. Heerlijk toch!

Een paar weetjes over ventilatoren


Een ventilator of kachelventilator is een turbomachine die ervoor zorgt dat lucht of een gas in beweging wordt gebracht. Een haardventilator kan worden gebruikt om een ruimte te voorzien van verse lucht of om iets af te koelen door er lucht overheen laten te stromen door de verplaatsing van lucht..

Meestal wordt de rotor van een houtkachel ventilator aangedreven door een condensatormotor. Kenmerkend voor een haard ventilator is dat de aangezogen lucht ogenblikkelijk verplaatst en verspreid wordt. Een vergelijkbare ventilatiortechniek is te vinden in stofzuigers en afzuigkappen.


De kachelhitte zorgt voor de werking van de propeller van de ventilator.

De kachelventilator verspreidt vervolgens de hitte middels geleidelijke verplaatsing de kamer in.

Boost je kachel met een ventilator!


Een kachelventilator is een handig hulpmiddel om je vrijstaande houtkachel een extra "boost" te geven middels ventilatorverspreidingswarmte.

De warmte van de houtkachel verplaats zich niet meer naar het plafond maar wordt geleidelijk verspreid. 


Als het in de herfst en winter wat kouder en donkerder wordt is het heerlijk om de houtkachel aan te steken. Vaak blijft de warmte dan om de kachel hangen.

Om deze warmte wat beter te verdelen over de gesloten ruimte is een

kachelventilator erg geschikt. Een haardventilator verspreidt vervolgens de warme lucht je woonkamer in. De ventilator doet zelf het werk. Het enig wat je hoeft te doen, is de kachelventilator op de juiste plek op de haard te zetten.

Dan kun je genieten van de warmteboost die de warmteventilator je kamer inblaast.



Verspreidingswarmte: Een simpel concept dankij ventilatorhitte


Warmteverdeling met een kachelventilator is een eenvoudige en goede manier om meer warmte uit je houtkachel en brandhout te halen. De hitte van de kachel genereert de stroom voor de ventilator. Hierdoor ontstaat een goede luchtstroom en de warmte wordt over een groter gebied verspreid. Het is heel simpel concept: plaats de kachelventilator op de kachel en de warmteverspreiding start zodra het oppervlak warm genoeg is.


We merken dan ook dat deze ventilatoren steeds populairder worden.

Door een betere verdeling van de warmte creeer je een aangenamer klimaat in de ruimte. Vanaf een bepaalde temperatuur gaat de ventilator uit zichzelf draaien en wordt de warmte verspreid. Er is dus geen batterij of stopcontact voor nodig.

Een haardventilator is dus een mooie aanvulling voor de houtkachel en een leuk kado om te geven en natuurlijk te krijgen.

Onze tip:

Onze ventilatoren zijn geschikt voor hout-, gas- en speksteenkachels met een oppervlakte temperatuur van tenminste 50°C en een maximum temperatuur van 350°C.              Wij maken zelf ook gebruik van een houtkachelventilator en zijn zeer enthousiast over dit product en de verspreiding van de warmte!

Onze ventilatoren zijn uiterst betaalbaar. Laat je dus verassen door de gezellige warmteverspreiding van onze kachelventilatoren: Waar kleine dingen groot in kunnen zijn!


123Rookkanaal kan je uitstekend helpen de juiste haardventilator te kiezen!

Houd onze sociale kanalen in de gaten voor updates, nieuws, aanbiedingen en meer!