Verzending: 0
Totaal (incl. btw): € 0,00
Stel vraag over mijn winkelwagen
Hittebestendig glas/kachelruit. Onmisbaar voor je kachel!

Op zoek naar hittebestendig glas of ruit? Bekijk HIER ons assortiment.


Wij bieden naast onze kachelpijpen ook een ruim assortiment van kachelruiten , haardglas, kachelglas (op maat), glastrips en mica voor je houtkachel of pelletkachel. 

Met onze hittebestendige glasproducten vervang je het glaswerk van je kachelraam of kachelruit gemakkelijk zelf.

 

Mica glas


Mica of glimmer is een grote groep mineralen waarvan de kristallen perfect splijten in extreem dunne elastische vlakken. Het wordt verwerkt in een brede groep van consumentenproducten en in de industrie. Mica is dus uitermate geschikt voor haardglas en een kachelruit.

Mica is bestand tegen constante temperatuur van 550 °C (smeltpunt ca. 1250 °C) en is bovendien enigszins tot volledig doorzichtig, afhankelijk van de kwaliteit.

Het materiaal werd daarom vooral vroeger gebruikt als venster in een kolenkachel en in petroleumkachels. Door het kleine ruitje van mica was te zien of de kolen nog brandden. Aan het begin van de 21e eeuw heeft mica nog steeds industriële toepassingen in condensatoren vanwege de grote diëlektrische constante.  

Gevlekt glas


Alle mica's kristalliseren uit in het monokliene kristalstelsel. Echter, heel wat micamineralen lijken zeszijdige kristalvormen te hebben. In feite zijn dit geen echte zeshoeken, maar pseudohexagonen: alleen aan de buitenzijde zijn ze zeszijdig. Een nauwkeurige analyse (meestal aan de hand van een röntgendiffractie) zal steeds de ware, monokliene identiteit van dergelijke kristallen aan het licht brengen.

Mica glas zie je vaak nog op oude potkacheltjes en kachelruitjes, Het micaglas is van nature gevlekt maar dat doet niets af aan de kwaliteit van het glas. Dit mica heeft in tegenstelling tot glas slechts een dikte van 1mm. Onze robax glasplaten en glasstrips zijn 3mm dik terwijl ons keramisch glas op maat, welke aan beide glaszijden is gepolijst zo'n 4mm dik is.

Het 4mm dikke glas is bestand tegen temperaturen tot zo'n 750 graden waardoor het glaswerk prima geschikt is voor de glazen ruitwerk van een houtkachel en het glaswerk van een pelletkachel.

Op maat gesneden glas


Bij ons kun je het glas voor je glasruit of glaswerk van je kachel of haard op maat bestellen. Dit kan per mm. Ons glas heeft een bruine tint en heeft een dikte van 4mm. Het glaswerk wordt speciaal voor je gesneden. Wij snijden het haardglas dus voor jou in de juiste maat. Je kunt de glasmaten op onze website (klik HIER) doorgeven. Kijk dat is handig! Zo heb je een glasruit precies in de juiste maat.

Let op: Elke glasmaat moet minimaal 8cm zijn anders is het glaswerk niet goed te snijden. Smaller haardglas is wel te bestellen, echter dan snijden we het uit glasstroken. De glasstroken en glasstrips hebben een dikte van 3mm en zijn leverbaar met een breedte variërend tussen de 2cm en 5cm. Glas met een maat van 6cm tot 8 cm kunnen we dus helaas niet leveren Het hittebestendige glas dient altijd vooraf betaald te worden alvorens we het kachelglas (laten) snijden.


Dit glasproduct wordt speciaal voor je gemaakt en kan daarom ook niet geretourneerd worden.

Onze tip:

Ondanks dat de glasplaten goed zelf te snijden zijn, adviseren wij goed materiaal te gebruiken en veiligheidsvoorschriften goed na te leven.

123Rookkanaal kan je helpen de juiste maat en materiaal voor je glashaardruit of glaswerk te kiezen!

Houd onze sociale kanalen in de gaten voor updates, nieuws, aanbiedingen en meer!