Verzending: 0
Totaal (incl. btw): € 0,00
Stel vraag over mijn winkelwagen
Friese passie

Faber's passie gaat niet alleen om het vuur, maar nog meer om de warmte die het brengt.

Samen genieten van sfeer en gezelligheid. Tijd voor familie, vrienden en elkaar.


Op zoek naar een stijlvolle en duurzame elektrische haard? Bekijk HIER ons Faber assortiment.

Faber, on fire since 1844

In 1844, in het Friese Franeker werd het Faber vuur ontstoken door Jan Gerrits Faber. Hij begon met een smederij en legde de basis voor het huidige assortiment van haarden en kachels. Dankzij 175 jaar van vakmanschap, innovaties, een vooruitziende blik en hun passie is Faber uitgegroeid tot dé expert in haarden. De passie gaat niet alleen om het vuur, maar nog meer om de warmte die het brengt. Samen genieten van sfeer en gezelligheid. Tijd voor quality-time: met familie, vrienden en elkaar.


Veel hedendaagse producten en technieken zouden er niet zijn zonder Faber.

Vanaf het begin zijn de Faber vuurmakers gedreven om het mooiste sfeervuur te ontwikkelen. Door vakmanschap, kennis en passie te combineren met geavanceerde technologie, is Faber verantwoordelijk voor uitvindingen en patenten die in de internationale markt nu de standaard zijn. Faber is toonaangevend in gashaarden en een voorloper op haarden van de toekomst, met een nieuwe energievraag zoals (bio-)propaan en elektrische haarden met waternevel en LED-verlichting.

Hoogwaardige producten


Faber staat bekend om zijn hoogwaardige elektrische haarden.

De Faber elektrische haard biedt een scala aan voordelen die samen zorgen voor een unieke en meeslepende vuurervaring. Allereerst onderscheidt deze haard zich met zijn meest realistische vlammen en vuurervaring in de markt dankzij een unieke waterdamp technologie in combinatie met geavanceerde LED-verlichting.

De vurige dansende vlammen en het knisperende houtachtige patroon creëren een visuele pracht die bijna niet te onderscheiden is van echt vuur. Het zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer in elke ruimte.


Een ander significant voordeel van de Faber elektrische haard is het gemak en de eenvoudige bediening die het met zich meebrengt. Met slechts een druk op de knop wordt de betoverende ambiance in werking gesteld, zonder gedoe met houtblokken, rook of onderhoud. Dit maakt de Faber elektrische kachel niet alleen een praktische keuze, maar ook een ideale oplossing voor wie op zoek is naar comfort en gebruiksgemak. Een ander opmerkelijk voordeel is het authentieke geluid dat de Faber sfeerhaard elektrisch produceert. Het zachte knisperen van brandend hout en het zachte suizen van de vlammen versterken de illusie van een echte haard, waardoor de totale ervaring nog meeslepender wordt. Dit geluid voegt een extra laag van realisme toe aan de visuele pracht, waardoor een veelzijdige zintuiglijke belevenis ontstaat.

Authentieke producten

Een ander significant voordeel van de Faber elektrische haard is het gemak en de eenvoudige bediening die het met zich meebrengt. Met slechts een druk op de knop wordt de betoverende ambiance in werking gesteld, zonder gedoe met houtblokken, rook of onderhoud. Dit maakt de Faber elektrische kachel niet alleen een praktische keuze, maar ook een ideale oplossing voor wie op zoek is naar comfort en gebruiksgemak.

Een ander opmerkelijk voordeel is het authentieke geluid dat de Faber sfeerhaard elektrisch produceert. Het zachte knisperen van brandend hout en het zachte suizen van de vlammen versterken de illusie van een echte haard, waardoor de totale ervaring nog meeslepender wordt. Dit geluid voegt een extra laag van realisme toe aan de visuele pracht, waardoor een veelzijdige zintuiglijke belevenis ontstaat.

Onze tip:

Faber heeft een virtuele showroom. Zo kun je kijken welk product het beste bij jouw wensen past. Je vindt de pagina HIER.

123Rookkanaal is een verkoper van Faber elektrische haarden.

We hebben een uitgebreid assortiment elektrische haarden en een groot netwerk van leveranciers.

We kunnen je dus uitstekend helpen de juiste keuze te maken! 


Houd onze sociale kanalen in de gaten voor updates, nieuws, aanbiedingen en meer!