Verzending: 0
Totaal (incl. btw): € 0,00
Stel vraag over mijn winkelwagen
Een Hollands kwaliteitsproduct

Op zoek naar een zuinige en duurzame houtkachel? Bekijk HIER ons Wanders assortiment.


Familiebedrijf Wanders uit het Achterhoekse Netterden tekent, ontwikkelt en bouwt in eigen huis al sinds decennia de meest uiteenlopende houtkachels en gashaarden. Gaat je keuze uit naar een vrijstaande haard of wil je een strakke inbouwhaard? Wanders fires & stoves heeft een dermate groot assortiment dat er voor ieder interieur en voor iedere verwarmingsbehoefte een geschikte kachel of haard beschikbaar is. 

Een echt familiebedrijf


Wanders fires & stoves werd eind jaren zestig van de vorige eeuw opgericht door Henk Wanders, hier met Z.K.H. Willem Alexander afgebeeld.

Henk Wanders was destijds bovenal specialist op het gebied van procesoptimalisatie en innovatie in de industrie.


Het merk Wanders staat bekend om de vooruitstrevende ontwikkeling op het gebied van haarden en kachels. Henk Wanders leverde in de eerste periode met name aan andere metaalbedrijven. Zijn producten waren gewild omdat met vooruitstrevende technologie gewerkt werd. Dankzij overnames en vooruitstrevende ontwikkeling zat bij de fabriek de groei er flink in. Al gauw groeide Metaalfabriek Wanders uit tot een gevestigde naam binnen de kachelbranche. Er werd bijgebouwd en er ontstond een complete productiefaciliteit die vandaag de dag werk biedt aan tientallen medewerkers.

Innovatief OAK


Maak kennis met OAK: een speelse en duurzame houtkachel. OAK is de perfecte combinatie tussen design en functionaliteit. Een nieuwe generatie kachel die voor iedereen betaalbaar is. Het bijzondere aan OAK is de flexibiliteit. Je kiest zelf het soort onderstel en de kleur van de mantel. Door de versie te kiezen die jij het mooist vindt, ontstaat er een kachel die perfect bij je interieur past.


OAK is gemaakt voor het interieur en daarom meer ontworpen als meubel dan als apparaat. Het ontwerp is van StudioMOM uit Arnhem. De OAK wordt gemaakt in de Wanders fabriek. Voor dit unieke product zocht Wanders de samenwerking met andere Achterhoekse bedrijven. De verschillende onderdelen zijn dus allemaal oer-Hollands en worden binnen een straal van dertig kilometer rond Netterden in de Achterhoek gemaakt.

Eigen productie


Wanders fires & stoves produceert geheel zelfstandig. In hun compleet geoutilleerde fabriek in Nederland werken iedere dag 40 mensen met zorg aan de productie van kachels en haarden, besteld door dealers als 123Rookkanaal.

De haarden en kachels die Wanders bouwt vinden hun oorsprong op de eigen tekentafel. Door goed te luisteren naar de wensen van hun klanten en door voortdurend de blik op de toekomst te richten, is Wanders in staat om ieder jaar nieuwe en bijzondere kachelproducten te ontwikkelen. Wanders beheerst zelfstandig het gehele proces, van de inkoop van de kwaliteitsmaterialen tot de planning en logistiek. Hierdoor kan Wanders een zeer hoge

leverbetrouwbaarheid verzekeren. 

Onze tip:

Wanders heeft een brochure online gezet zodat je op je gemak hun aanbod kunt bekijken.

Deze kun je online bekijken of downloaden. Kijk, dat is handig! Bekijk de brochure HIER. Wil je de Wanders showroom bewonderen?

Maak HIER een afspraak. Let op, er vindt geen verkoop via de showroom plaats.

123Rookkanaal is een officiële verkoper van Wanders houtkachels. We kunnen je goed helpen de juiste keuze te maken. 

Houd onze sociale kanalen in de gaten voor updates, nieuws, aanbiedingen en meer!