Verzending: 0
Totaal (incl. btw): € 0,00
Stel vraag over mijn winkelwagen

Altijd een stap vooruit dankzij deze pioniers

Op zoek naar een zuinige en duurzame houtkachel? Bekijk HIER ons Olsberg assortiment.


Jarenlange ervaring in de kachelwereld heeft ervoor gezorgd dat Olsberg een wereldwijd succes is. Al 435 jaar worden in Duitsland de mooiste en de meest degelijke houtkachels bedacht en gemaakt. Het bedrijf is al die jaren in handen gebleven van dezelfde familie en daarom mag Olsberg zich één van de

oudste familiebedrijven in Duitsland noemen. Het bedrijf is met de tijd meegegaan en zeer modern.

Een echt familiebedrijf


Olsberg is een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van houtkachels en verwarmingssystemen. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot 1577. Olsberg staat bekend om zijn vakmanschap, hoogwaardige materialen

en innovatieve ontwerpen. Het assortiment van Olsberg omvat verschillende soorten houtkachels, waaronder vrijstaande kachels, inbouwhaarden en speksteenkachels. Olsberg streeft ook naar gebruiksgemak en comfort voor de gebruikers. Sommige van hun houtkachels zijn uitgerust met geavanceerde technologieën, zoals automatische luchttoevoerregeling en zelfreinigende functies, die het gebruik en het onderhoud van de kachels vereenvoudigen. 

Innovatie


Olsberg Powersysteem

De gemiddelde verbrandingsfase van brandhout in een schoorsteenkachel is ongeveer een uur. Als er geen brandstof meer aan het vuur wordt toegevoegd, zal de kachel spoedig geen warmte meer afgeven. Met de PowerSystem-opslagtechnologie heeft Olsberg een kachel ontwikkeld die met behulp van opslagstenen de warmte vasthoudt en ook na een burn-out aangename warmte in de kamer blijft afgeven. 


Swirl Combustion Chamber

Schone, milieuvriendelijke verbrandingstechnologie dankzij hoge verbrandingstemperatuur en optimale mix van verbrandingslucht en verwarmingsgassen. Door deze techniek vindt een optimale vermenging van verbrandingslucht met verwarmingsgassen plaats om de verblijftijd van de verwarmingsgassen in de verbrandingszone te verlengen. Dit zorgt voor een optimale naverbranding, wat leidt tot een verdere reductie van emissies en fijne asdeeltjes.


Olsberg Efficiëntie Controle

De temperatuur van het afgas wordt geregeld met een sensor. De verzamelde gegevens worden doorgegeven aan een processor in de regeleenheid, die deze vergelijkt met de ideale omstandigheden die in het apparaat zijn opgeslagen.

De hoeveelheid verbrandingslucht wordt dus optimaal geregeld, passend bij elke verbrandingssituatie. 

Duurzaam


Olsberg houtkachels zijn milieuvriendelijke kachels. De houtkachels voldoen aan strenge milieunormen en zijn ontworpen om de uitstoot van schadelijke stoffen te minimaliseren. Ze maken gebruik van schonere verbrandingstechnologieën om de impact op het milieu te verminderen.


Olsberg streeft ernaar duurzame producten te maken. Ze gebruiken hoogwaardige materialen en productiemethoden om ervoor te zorgen dat hun houtkachels lang meegaan en bestand zijn tegen slijtage.

Dat is echt duurzaam genieten!

Onze tip: 

Het is belangrijk rekening te houden met factoren zoals de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen, 

de gewenste esthetiek van de kachel en de specifieke functies die je belangrijk vindt. Het is ook raadzaam 

de lokale regelgeving en normen met betrekking tot houtverbranding te raadplegen voordat je een houtkachel koopt.


Bekijk de Olsberg catalogus HIER. In deze catalogus krijg je een goed beeld van wat Olsberg te bieden heeft op het gebied van houtkachels.

123Rookkanaal is een officiële verkoper van Olsberg houtkachels. We kunnen je goed helpen de juiste keuze te maken. 

Houd onze sociale kanalen in de gaten voor updates, nieuws, aanbiedingen en meer!