Wat is je vraag?

Verzending: 0
Totaal (incl. btw): € 0,00
Stel vraag over mijn winkelwagen
Altijd een warm welkom!

Op zoek naar een zuinige en duurzame houtkachel? Bekijk HIER ons Charlton & Jenrick assortiment.


Het Engelse Charlton & Jenrick is opgericht in 1986 door Barry Charlton & Bill Jenrick.

Deze (hout)kachels vinden hun oorsprong in de Engelse stad Telford en het merk is inmiddels een begrip geworden.

Opgericht in 1986


Niets is zo gastvrij als een "levende vlam".  Charlton & Jenrick heeft veel aandacht besteed aan ontwerpelementen, waarbij ze hebben gezorgd voor esthetisch aantrekkelijke kachels die goed passen in verschillende interieurstijlen.

Dit helpt klanten een houtkachel te vinden die niet alleen functioneel is,

maar ook een aanvulling vormt op de algehele inrichting van hun huis.

Een Charlton & Jenrick kachel zal een prominente plaats in het huis innemen. Het bedrijf ontwikkelt zeer efficiënte, innovatieve, milieuvriendelijke en aantrekkelijke (hout)kachels. De houtkachels van de populaire Purevision lijn voldoen aan de gestelde ECO Design richtlijnen 2022.  Het merk staat voor degelijke producten van hoge kwaliteit en zijn zeer geschikt zijn voor huishoudens en is klaar voor de toekomst.

Specialisme

Charlton & Jenrick is uitgegroeid tot een aantal toonaangevende merken die alle aspecten en kanalen van de open haardenindustrie bestrijken: Paragon, Katell, Fireline, Purevision, Go Eco, Panache & Infinity Fires zijn ondeel van de Charlton & Jenrick lijn.


Charlton & Jenrick is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige houtkachels en andere verwarmingsproducten. Charlton & Jenrick houtkachels worden gewaardeerd om hun vakmanschap, innovatie en efficiëntie.

Ze bieden een breed scala aan modellen die verschillende stijlen en specificaties omvatten om aan de behoeften en voorkeuren van diverse klanten te voldoen.

De houtkachels zijn ontworpen om zowel visueel aantrekkelijk te zijn als effectief in het leveren van warmte.


Milieuvriendelijk


Charlton & Jenrick heeft door de jaren heen aandacht besteed aan technologische vooruitgang en duurzaamheid. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van houtkachels met geavanceerde verbrandingssystemen die de efficiëntie maximaliseren en de uitstoot minimaliseren. Dit draagt bij aan een schonere verbranding en een lagere belasting van het milieu.


Het verbranden van het juiste hout op een Ecodesign-kachel kan minder kooldioxide produceren dan wanneer het hout op de bodem van een bos zal vergaan. Zo kan dus worden gesteld dat het zorgvuldig verbranden van hout een positieve rol kan spelen bij het verlagen van de koolstofemissies van de natuurlijke groei-, verval- en hergroeicyclus van bossen. Ongeacht of hout op de bodem van een bos vergaat of in een kachel wordt gebruikt, het planten en oogsten van bomen heeft een duurzaam proces gecreëerd dat jarenlang koolstofneutrale vaste brandstof zal opleveren.

Onze tip: Charlton & Jenrick produceert naast houtkachels ook elektrische haarden.

Benieuwd naar hun producten? Bekijk HIER de Charlton & Jenrick e-catalogus.

123Rookkanaal is een officiële verkoper van Charlton & Jenrick hout- en elektrische kachels.

We kunnen je goed helpen de juiste keuze te maken. 

Houd onze sociale kanalen in de gaten voor updates, nieuws, aanbiedingen en meer!