Verzending: 0
Totaal (incl. btw): € 0,00
Stel vraag over mijn winkelwagen
Overal thuis.

Op zoek naar een zuinige en duurzame houtkachel? Bekijk HIER ons JAcobus assortiment.

Sinds 1981 worden er topkachels gemaakt door Janco de Jong. Sinds kort is de JAcobus houtkachel toegevoegd aan ons assortiment. De houtkachels van JAcobus zijn nog duurzamer dan de JAnus houtkachels. Alle ervaring die is opgedaan met de fabricage van de JAnus kachel is gestopt in de ultieme houtkachel, de JAcobus.

Op technische en kwalitatieve voorsprong met een JAcobus houtkachel. Een geweldige houtkachel en een Nederlands product!

Wij stoken zelf met volle tevredenheid met de Jacobus houtkachel!

JACOBUS EN JANCO DE JONG

De duurzame JAcobus houtkachel van Janco de Jong heeft een aantal ijzersterke eigenschappen. Een uitstekende verbranding, een hoog rendement, een lage uitstoot van schadelijke stoffen én een eenvoudige bediening. In de JAcobus houtkachels kunnen alle houtsoorten worden gestookt. Dus ook hardhoutsoorten als Meranti, Azobé en natuurlijk eiken! De houtkachel voldoet aan de eisen van de Europese Norm EN13240, de Duitse norm DIN+, BImSchV. Stufe 2 en - al sinds zijn onstaan in 2009! - aan de ECOdesign norm die in Nederland in 2022 van kracht gaat.

Ontwikkeling

Janco de Jong, de bedenker en maker van de oorspronkelijk JAnus houtkachel, is al ruim dertig jaar lang actief met het ontwerpen en vervaardigen van houtkachels. De JAnus werd door hem ontworpen in 1981. Het voor die tijd unieke verbrandingssysteem was na 28 jaar, ondanks het doorvoeren van vele verbeteringen, niet meer up to date. Met het kwaliteitsproduct JAnus als uitgangspunt, en gebruik makend van nieuwe ontwikkelingen en materialen, ontwikkelde Janco de Jong een houtkachel die vooruitloopt op strengere regelgeving ten aanzien van de uitstoot van houtkachels: de JAcobus. Uniek voor de JAcobus houtkachel is het verbrandingssysteem. Dankzij dit bijzondere systeem is de verbranding vele malen effectiever en is de uitstoot van koolmonoxide (CO) en fijnstof veel lager. De vorming van PAK's (polycyclische aromatische koolwaterstoffen) is zelfs met 400% gereduceerd! Het verbrandingssysteem van de JAcobus is zo revolutionair dat octrooi is verleend.

JAcobus Kwadraat

Janco de Jong heeft een nieuwe serie houtkachels ontwikkeld: de JAcobus kwadraat. Zoals de naam al aangeeft is het concept gebaseerd op de bestaande JAcobus houtkachel. De nieuwe modellen zijn strak vormgegeven en zijn verkrijgbaar in drie verschillende basisvarianten: een hangende, een inbouw en een staande kachel. Deze kunnen op hun beurt weer als front of als doorkijk kachel worden uitgevoerd. Leverbaar in 6, 9 en 12kW en zowel als boven en achteruitvoer aansluitbaar.


De JAcobus kwadraat is voorzien van een innovatief verbrandingssysteem.

Als basis is gebruik gemaakt van het systeem zoals dat in de JAcobus houtkachel wordt toegepast. Enkele updates en aangepaste productie technieken resulteren in een nog schonere en meer efficiënte verbranding. Bijkomend voordeel is dat de rookgastemperatuur van de kwadraat serie een fractie hoger is waardoor condensvorming in de rookgassen wordt geminimaliseerd. De 1 knops-bediening is eenvoudiger gemaakt zodat de JAcobus kwadraat nog gemakkelijker te bedienen is. Doordat de vlamplaat bovenin de brandkamer een andere vorm heeft gekregen is de naverbranding goed zichtbaar en is het vlammenspel betoverend!

JAcobus kook
JAcobus doorkijk
JAcobus Kwadraat beton

Onze tip:

Het kan nuttig de site van de leverancier te bekijken. Ook zijn er online ervaringen van JAcobus houtkachel gebruikers te vinden. 123Rookkanaal is een officiële verkoper van JAcobus en wij stoken zelf ook met de JAcobus 6 houtkachel. We kunnen je dus uitstekend helpen de juiste keuze te maken! 


Houd onze sociale kanalen in de gaten voor updates, nieuws, aanbiedingen en meer!