Verzending: 0
Totaal (incl. btw): € 0,00
Stel vraag over mijn winkelwagen
De voordelen van een warmtepompboiler

Op zoek naar een zuinige en duurzame warmtepompboiler? Bekijk HIER ons assortiment.


Een warmtepompboiler kan een goede, duurzame toevoeging zijn voor jouw huishouden. Hieronder hebben we een aantal voordelen voor je uiteengezet.

Hiermee kun je een goede keuze maken of een warmtepompboiler bij jouw situatie en wensen past.  

Duurzaamheid & energie efficiëntie 

Warmtepompboilers zijn milieuvriendelijk en dragen bij aan een duurzame toekomst. Duurzaamheid verwijst naar het streven voor het behoud van het milieu en natuurlijke hulpbronnen. Een warmtepompboiler is een technologie die past binnen dit duurzaamheidsconcept. Het is een apparaat dat warmte uit de omgeving haalt (zoals lucht, water of de grond) en deze gebruikt om water te verwarmen voor huishoudelijke doeleinden, zoals douchen en schoonmaken.

Het is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om warm water te produceren, omdat een boiler minder energie verbruikt in vergelijking met traditionele elektrische waterverwarmers die rechtstreeks elektriciteit gebruiken.


Warmtepompboilers maken gebruik van de (warme) lucht in de omgeving.

De lucht wordt overgedragen aan een koudemiddel en met een compressor samengeperst. Hierdoor wordt het koudemiddel dat door een wisselaar loopt verwarmd en aan het sanitair water afgegeven. Warmtepompboilers kunnen tot 65% minder energie verbruiken dan conventionele boilers, waardoor ze kosten besparen en het energieverbruik verminderen. Combineer je boiler bijvoorbeeld met een waterbesparende douchekop en andere energiebesparende maatregelen. Plaats je boiler op de zolder omdat hier vaak een relatieve constante, hoge temperatuur is. Zo haal je het meeste rendement uit je boiler!



Kostenbesparing & veelzijdigheid

Hoewel de investering in eerste instantie hoger kan zijn, kunnen warmtepompboilers op de lange termijn voor kostenbesparingen zorgen.

Het lagere energieverbruik kan leiden tot een lagere energierekening.

Tevens zijn er verschillende subsidies beschikbaar afhankelijk van het gekozen type.


Warmtepompboilers kunnen worden gebruikt voor het leveren van warm water

in huishoudens, commerciële gebouwen en industriële toepassingen. Ze zijn flexibel inzetbaar en kunnen worden gebruikt in combinatie met bestaande verwarmingssystemen.


Een rekenvoorbeeld met een AquaPura warmtepompboiler van 200 liter: Een gezin van 4 personen gebruikt gemiddeld gezien zo’n 50 liter warm sanitair water per persoon per dag (op 50 graden). Met een elektrische boiler van 7 kWh, zijn zij per jaar zo’n 1100 a 1200* euro kwijt aan energiekosten. In vergelijking met de AquaPura warmtepompboiler (gemiddeld 1,8 kWH per dag) is dit slechts 300 a 350* euro per jaar. Het voordeel kan dus al flink gauw oplopen.

*Uitgaande van een prijs van 0,48 cent/kWh. Aan dit rekenvoorbeeld kunnen geen rechten ontleend worden.

Comfort, betrouwbaarheid & lange levensduur

Warmtepompboilers leveren een continue toevoer van warm water, zodat je altijd kunt genieten van warm water wanneer je het nodig hebt. Boilers bieden betrouwbaarheid en consistentie in je warmwatervoorziening en behoefte. Let op, de boiler levert warm water afhankelijk van de inhoud van de boiler. Daarna is er koud water of dient het water via een CV te worden verwarmd.
Koelen kan ook met een warmtepompboiler Indien je kiest voor een installatie met afvoerkanaal kun je de warmtepompboiler ook gebruiken om te koelen. Wordt de boiler bijvoorbeeld geïnstalleerd op zolder en is er ook een slaapkamer aanwezig? Dan kan de afvoer naar de slaapkamer worden geïnstalleerd. Op deze manier wordt de koude lucht gebruikt om de ruimte in de zomer te veraangenamen.


Warmtepompboilers hebben over het algemeen een lange levensduur, met een geschatte levensduur van 15-20 jaar of langer, mits ze goed worden onderhouden. Dit maakt boilers tot een duurzame investering. Het is belangrijk op te merken dat de prestaties van een warmtepompboiler kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de isolatie van het gebouw en de warm water behoefte. Het is raadzaam om juiste (professionele) advies in te winnen. Zo kies je de juiste maat en het juiste type warmtepompboiler voor jouw specifieke situatie.

Veiligheid & installatie  


Omdat warmtepompboilers geen brandstof verbranden,

zijn er geen zorgen over koolmonoxidevergiftiging of gaslekken.


De warmtepompboiler wordt met een stekker in het contact aangesloten.

De boiler dient te worden aangesloten op de waterleiding.

Wij adviseren de installatie altijd te laten doen door een erkende installateur. 

Info vind je HIER. Zo ben je zeker van een goed werkend product en kun je optimaal genieten van de voordelen die een warmtepompboiler kan bieden. 


Warmtepompboilers behoeven geen tot weinig onderhoud vereist. De AquaPura is volledig uit RVS vervaardigd. Daarnaast is het goed om te weten dat bij de AquaPura géén filter hoeft te worden schoongemaakt. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de lucht aan- en afvoer van de warmtepompboiler niet geblokkeerd of smerig is.


Let erop dat bij dit type boiler een warmtepomp bevat en groter is dan standaard elektrische boilers. Bij kleinere ruimtes (<50 kuub) is het noodzakelijk om luchtkanalen te installeren.


Zonnecollectoren


Het aansluiten van een warmtepompboiler met warmtewisselaar op zonnecollectoren  kan een effectieve manier zijn om het energieverbruik voor waterverwarming te verminderen. Kies een geschikte locatie voor de zonnecollectoren op je dak of een andere plaats waar ze voldoende zonlicht kunnen opvangen gedurende de dag. Ook hier geldt dat installatie door een erkende installateur dient plaats te vinden. 


Zorg voor regelmatig onderhoud van het systeem om optimale prestaties te behouden. Monitor de prestaties van de zonnecollectoren en de warmtepompboiler om eventuele problemen tijdig op te sporen.

 

Onze tip:

Kijk bij de keuze voor de juiste boiler ook naar je gezinsgrootte en -samenstelling,

comfort behoeften, beschikbare ruimte en andere energiebesparende mogelijkheden.

Klik HIER voor informatie over subsidie en HIER voor aanvullende informatie over warmtepompboilers. 


123Rookkanaal heeft diverse warmtepompboilers in het assortiment. 

We adviseren je graag en kunnen je goed helpen de juiste keuze te maken. 

Houd onze sociale kanalen in de gaten voor updates, nieuws, aanbiedingen en meer!

Wij zijn klaar voor een duurzame toekomst!